25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Megérkezett a The Last of Us: Part II PS5-ös frissítése

Mostantól már 60 fps-sel is lavírozhatunk Ellie-vel Seattle rétté vált utcáin.

Írta: GeryG

A The Last of Us: Part II a PlayStation 4 egyik utolsó nagy (mit nagy, gigantikus) dobása volt. A Naughty Dog sokadik alkalommal mutatta meg, hogy mennyire profik a Sony konzoljaiban rejlő erőforrások végletes kifacsarásában. És nem mellesleg a történetmesélés és a játékkészítés terén is van egy pici rutinjuk…

Cikkajánló
The Last of Us: Part II teszt – Mindnek vesznie kell!

The Last of Us: Part II teszt – Mindnek vesznie kell!

Sarah Connor? Ellen Ripley? Lara Croft? Katniss Everdeen? Frászt! Ellie a legkeményebb nő a világon!

Szóval a The Last of Us: Part II akkorát robbant tavaly nyáron, mint egy atombomba. És magától értetődő volt, hogy ha egyszer végre megjelenik a PlayStation 5, akkor azon meg kell majd ismételni az élményt. A konzol tavaly novemberben meg is érkezett, a játék pedig az első pillanattól kezdve elérhető volt rá, csak épp az eredeti, PS4-es kiadásban.

Ehhez érkezett most egy fontos frissítés, amely kifejezetten a PlayStation 5-öt célozza. Ha telepítjük az 1.08-as csomagot, akkor több grafikai opciót is kapunk a játékban. Egyfelől választhatunk, hogy 30 vagy 60 fps-sel szeretnénk játszani. Emellett sokat faragtak a töltési időn (ez mondjuk, rá is fért a játékra), kapunk 4K-s felbontást és más grafikai fejlesztésekre is lehet számítani.

A The Last of Us: Part II természetesen már kihasználja a DualSense képességeit is. Az adaptív ravaszok másképp viselkednek, ha íjjal vadászunk vagy ha lőfegyvereket használunk. A haptikus rezgések pedig visszaadják a lövések erejét, a motorcsónak motorjának rezgését és azt is, ha nekimegyünk valaminek.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

The Last of Us: Part II

Platform:

Fejlesztő: Naughty Dog

Kiadó: Sony

Megjelenés:
2020. június 19. PS4
2024. január 19. PS5

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!