25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Ősi templomok mélyére rejtett ereklyékért rohanhatunk a Phantom Abyssben

Egy pályán csak egyetlen egyszer szaladhatunk majd végig.

Írta: Dino

Indiana Jones és Lara Croft nyomdokaiba léphetünk majd a Team WIBY készülő játékában, a Phantom Abyssben, ugyanis feladatunk nem más lesz, mint ősi templomokban elrejtett ereklyéket felkutatni.

A csapdákkal teletűzdelt helyszíneket procedurálisan generálja a program, nekünk pedig minél gyorsabban kell végigrohannunk rajtuk, ugyanis egyetlen lehetőséget kapunk mindegyik pályán.

A Phantom Abyss érdekessége az aszinkron multiplayer megoldás, az egyes pályákon ugyanis szellemként megjelennek más játékosok, akik már végigszaladtak rajtuk (hasonlóan a versenyjátékok szellemautóihoz), így láthatjuk, hogy a többiek milyen útvonalat választottak - és ezt kihasználhatjuk saját előrejutásunkhoz is. Egyszerre akár 50 ilyen fantomot is láthatunk majd, köztük steames barátaink próbálkozásaival.

Az összegyűjtött kincsekből akár áldozatot is bemutathatunk az oltároknál, cserébe pedig áldást kapunk a hátralévő szakaszra. Sok kincset gyűjtve pedig elnyerhetjük az istenek tetszését is, és olyan képességekhez juthatunk, mint például a dupla ugrás, a csúszva ugrás vagy a sebesülések elleni védelem. A bevezetőben pedig Indy említése se véletlen: még ostorunk is lesz, amiből fokozatosan újabbakat is feloldhatunk. Ezek kisebb áldás mellett átkot is hordoznak, így egyszerre segítenek és nehezítik dolgunkat.

Közösségi funkcióként pedig megoszhatjuk az ún. templomkódokat egy-egy sikertelen próbálkozásunk után, hogy barátaink tehessenek ugyanott kísérletet az ereklye megszerzésére, a kalandkód megosztásával pedig azon templomok teljes listájához jutnak hozzá mások, amelyekben eddig útnak indultunk.

A Phantom Abyss PC-re készül, és idén nyáron - várhatóan június folyamán -, korai hozzáférés keretében indul hódító útjára. A fejlesztők az early access fázis során folyamatosan bővítik majd a programot új kamrákkal, csapdákkal, ostorokkal, valamint további funkciókkal.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Phantom Abyss

Platform:

Fejlesztő: Team WIBY

Kiadó: Devolver Digital

Megjelenés: 2021. június (korai hozzáférés)

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!