Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

A GameBall az első, kifejezetten gamereknek tervezett trackball

A GameBall az első, kifejezetten gamereknek tervezett trackball

PixArt szenzorral és Omron kapcsolókkal készült az új vezérlőeszköz.

2021.10.01. 09:45 | Dino | kategória: Kütyü

Elég hosszú ideje már, hogy kisebb megszakításokkal ugyan, de a billentyűzetem mellett egér helyett egy trackball teljesít szolgálatot. Egy időben még játékokhoz is azt használtam, a házi LAN-partikon anno Quake III Arenában is azzal lődöztem a többieket - legnagyobb megdöbbenésükre. Azonban míg a gamer egerek piaca napról napra bővül, trackballból nem készült kifejezetten a játékosokat célzó modell - egészen mostanáig.

A GameBallt ugyanis tervezői nem máshogy hirdetik, minthogy ez az első olyan trackball, amelyet kifejezetten gamerek számára fejlesztettek ki. Leginkább azért, mert megálmodója maga is gamer, és nagyon hiányzott neki, hogy a hanyattegereket gyakorlatilag irodai munkához készítik - ha egyáltalán nagy ritkán megjelenik egy-egy újabb modell. Így aztán nekiállt a tervezgetésnek, kísérletezésnek, és több év alatt jutott el oda, hogy nemrég megkezdődhetett a GameBall árusítása.

Egy vezetékes, szimmetrikus kialakítású, azaz jobb- és balkezesek számára egyaránt használható kütyüről van szó. A 38,1 mm átmérőjű golyó középen található, így elsősorban mutató- és középső ujjunkkal vezérelhetjük kényelmesen. A két oldalra kerültek a gombok - hüvelykujjunkhoz a bal egérgomb -, amelyek alatt ráadásul Omron kapcsolókat találunk a hosszú élettartam érdekében. Összesen hat gombot helyeztek el a trackballon.

A golyó alatt egy PixArt szenzor teljesít szolgálatot, öt érzékenységi szinttel (400, 800, 1200, 2000 és 3000 dpi). A pontos mozgatást a golyót tartó kerámiagörgők is segítik. A golyó két oldalán pedig egy-egy érintőfelületet találunk, ezek a függőleges és vízszintes görgetésre használhatók. Végül ne feledkezzünk meg arról se, hogy gamer termék lévén RGB-megvilágítást is kapott a GameBall: a tenyerünk alatt lévő logo világít, valamint a gombok mellett szűrődik ki a színes fény.

A GameBall az első, kifejezetten gamereknek tervezett trackball

A GameBallhoz nem tartozik szoftver, magán a kütyün végezhetjük el a szükséges beállításokat (ha pedig extra funkciókra vágyunk, más gyártók szoftvereit használhatjuk hozzá). Természetesen nem csak játékokhoz használható, így irodai környezetben vagy akár 3D-s vagy CAD-es tervezéshez is alkalmazható.

Cikkajánló
Logitech MX Ergo trackball
Hosszú idő után újra hanyattegér érkezett a Logitech termékpalettájára.
» Olvasd el!

A GameBall 148 dolláros áron vásárolható meg, már ha éppen van raktáron - a fejlesztőtől kapott információk szerint ugyanis akkora rá a kereslet, hogy rendszeresen elfogy készletről a Nagy-Britanniában gyártott kütyü. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló