Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Far Cry 6

A PETA támadja a Far Cry 6-ot

Nem meglepő módon nincsenek elragadtatva az egyik minijátéktól…

2021.10.14. 00:03 | GeryG | kategória: Játék

Ahogy arról a megatesztben már meséltünk, a Far Cry 6 világának egyik fontos kulturális eleme a kakasviadal. Ez a játékban elég határozottan jelen van, olyannyira, hogy mi magunk is „menedzselhetünk” harci kakasokat, akiket aztán egy amolyan rögtönzött verekedős minijáték formájában össze is ereszthetünk más kakasokkal.

Már mi is megjegyeztük halkan, hogy nem feltétlenül szerencsés ilyesmit egy videojátékban megjeleníteni, de a jelek szerint a PETA is hasonló véleményen van, csak épp ők nagy erőkkel támadják is emiatt a játékot. Az állatokat védő szervezet azért kampányol, hogy a Ubisoft mihamarabb távolítsa el a játékból a kakasviadalokat.

Cikkajánló
Far Cry 6 MEGATESZT
Megint ugyanaz a sztori, megint ugyanaz a környezet, mégis minden egészen más. Az ország legszebb Far Cry 6 tesztje!
» Olvasd el!

Hogy mekkora esély van a követelésük teljesítésére, az jó kérdés, ugyanis a játékmenetbe elég mélye be van integrálva a kakasviadal. Olyannyira, hogy különféle legendás kakasokat is felkutathatunk Yara megyéiben, hogy amolyan pokémonos „szerezd meg mind” jelleggel miénk legyen az összes menő harcikakas a szigeteken.

A PETA egyébként nem először ugrik neki a Ubisoftnak, korábban például az Assassin’s Creed IV: Black Flaget kritizálták igen élesen, amiért abban lehetőségünk volt bálnákra vadászni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Far Cry 6
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Far Cry 6

hozzászólások (9)

jawsika
jawsika 2021.10.14. 17:12
Megölsz ezekkel. :D
Dark Archon
Dark Archon 2021.10.14. 19:10
Lassan már játékokban sem lehet csinálni semmit...
david139
david139 2021.10.15. 07:56
Abban más a kettő, hogy az egyiket te csinálod, a másikat meg nem. Pl emlékezzünk mekkora port kavart, amikor CoD-ban részt kellett vennünk a reptéren civilek szétlövöldözésében. Amíg csak a gonoszok lövöldönek rájuk nincs baj, hisz akkor gonosz tett. Ha mi csináljuk, akkor már teljesen más tészta.

Ettől függetlenül nem értek egyet a PETA-val, ők már ilyen polgárpukkasztó celeb módban vannak jó ideje, csak szerintem azért ez fontos különbség, ezért szerettem volna kiemelni.
Meg hát 100 évnyi pokémon után, ami lényegében állatviadal extra lépésekkel, nem igazán illdomos ebbe belekötni :D
szbszig
szbszig 2021.10.15. 09:58
Az utolsóhoz még annyit, hogy ez se mindegy, mi hogyan, mennyire realisztikusan van ábrázolva. Igen, a Pokémonban is van állatviadal, meg a játékok túlnyomó többségében van valamilyen szintű erőszak, de ha nem ezen van a hangsúly, meg nem valósághűen, hanem mondjuk csak rajzfilmszerűen van ábrázolva, az azért nem ugyanaz, mintha közvetlen közelről mutatják, ahogy ömlik a vér, meg szakadnak a végtagok lefelé.

A PETA-t pedig tényleg annyiban lehet védeni, hogy nekik ez a szakterületük, mással ők nem foglalkoznak. Más megkérdőjelezhető tartalmakért más jogvédő szervezeteknek kell szót emelni, amennyiben ezt szükségesnek látják. Ettől függetlenül a PETA-t én is rühellem természetesen. Amúgy voltak ők egyáltalán nem polgárpukkasztó, celeb módban valaha? Mert mióta az eszemet tudom, én már így ismerem őket. :-D
jawsika
jawsika 2021.10.15. 19:44
Ettől függetlenül, egy lépéssel hátrébbról nézve tényleg beszarás, hogy a halomra ölés (legyen bármilyen reális) tök oké mindenkinek. De két csöcs, vagy valamilyen kakasviadal (amúgy ez áthallásos :D ), az nem. Puritán alapítású ország, na. :D
ajánlott olvasnivaló