Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Battlefield 2042

Battlefield 2042 Hazard Zone infók

Minden a műholdakról fog szólni.

2021.10.18. 16:13 | GeryG | kategória: Játék

A DICE a Battlefield 2042 bejelentésekor elárulta, hogy ha már egyszemélyes kampányt egyáltalán nem készítenek, legalább multiplayer módból lesz több változat is. Egészen pontosan három egymástól gyökeresen eltérő módban lehet majd egymásnak feszülni, amelyek közül az első az All-Out Warfare, amelyet már a bejelentés után lelepleztek. Ezt követte még a nyár folyamán a Battlefield Portal bemutatása. A sort most, néhány héttel a premier előtt a harmadik játékmód, a még véletlenül sem battle royale Hazard Zone bemutatója zárja. A most napvilágot látott részletek alapján ez valóban nem egy újabb battle royale móka lesz, hanem valami egészen más.

A sztori (mert az is lesz) szerint 2040-ben az emberiség által fellőtt műholdak nagyjából 70%-a megsemmisült, ezért a nagyhatalmak gyorsan igyekeztek ezeket alacsony keringési pályájú műholdakkal pótolni. Ezek gyűjtötték a mindennél értékesebb adatokat, amitől elsőszámú célponttá váltak mindenféle katonai és egyéb fegyveres szervezet számára. Szép sorjában el is kezdték lelövöldözni a szatelliteket az USA és Oroszország felett.

A játékosok olyan négyfős csapatokat fognak alkotni, akik ezeket a lezuhant műholdakat próbálják meg felkutatni és még azelőtt minél több információt kinyerni belőlük, hogy a hadsereg megjelenne és elszállítaná. A játékmódban az All-Out Warfare összes pályája elérhető lesz, egy-egy partyban pedig PS4-en és X1-en 24, PC-n, PS5-ön és XSX-en 32-en játszhatnak majd együtt. Vagyis a régi konzolokon hat csapat verseng majd egymással, PC-n és új konzolokon nyolc. Minden csapatban a játékban szereplő specialisták közül lehet majd karaktert választani, de egy csapatban mindegyikből csak egy lehet.

A cél minden pályán a műholdból kirepült adattárolókból minél többet megkaparintani, majd még azelőtt kimenekíteni, hogy egy közelgő vihar repülésre alkalmatlanná ne tenné az időjárást. Hogy a dolog még bonyolultabb legyen, a műholdakat mindig valamely szervezet MI-vezérelte katonái fogják őrizni, így nem csak a többi csapattal, de velük is meg kell küzdeni az adatokért.

Minden party elején lesz egy eligazítás, ahol megtudhatjuk, milyen csapatok őrzik a műholdakat, hol lehet kimenekíteni a begyűjtött adattárolókat, illetve hol kezdjük meg a küldetést, mert ezt nem mi döntjük majd el. Mivel minden partyban összesen két időlimites kimenekítési lehetőség lesz, amit mindig csak egy-egy csapat használhat, így a kör végére két csapat garantáltan elbukik. A kimenekítési pontok véletlenszerűen lesznek kijelölve, viszont az idejük fix. Az első a party nagyjából felénél kezdődik és néhány percig tart, míg a második a vége felé indul. Ha egy kimenekítés során legalább a csapat egyik tagja fel tud szállni ekkor a repülőre, akkor az egész csapat jutalomban részesül.

A Hazard Zone módban nem lesz respawn. Amikor valakit lelőnek, egy rövid időre a földre kerül, de ekkor még újra éleszthetik a társai. Ha viszont ez az idő lejár, akkor az illető végleg kiszáll a partyból és elveszít minden addig megszerzett és magánál hordott felszerelést. Érdekesség, hogy ha egy társunk meghalt, a holttestét még egy külön erre való uplink segítségével el lehet szállítani, illetve lehet vásárolni olyan eszközt, ami uplink nélkül is lehetővé teszi a test kimenekítését.

Amikor egy kör végén kimenekítettük az adathordozókat, azokból feketepiaci krediteket nyerünk. Ezeket kizárólag a Hazard Zone módban lehet elkölteni a következő küldetés előtt. Fegyvereket, kiegészítő felszereléseket és kizárólag ebben a játékmódban használható fejlesztéseket vásárolhatunk rajtuk.

A Battlefield 2042 a tervek szerint november 19-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, valamint Xbox Series X-re és Xbox One-ra. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Battlefield 2042
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Battlefield 2042

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló