Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Az Epic Gamesé lett a Rock Bandet is fejlesztő Harmonix

Az Epic Gamesé lett a Rock Bandet is fejlesztő Harmonix

Újabb zenei játékelemekkel bővül a későbbiekben a Fortnite.

2021.11.23. 23:50 | Dino | kategória: Üzleti

20 évvel ezelőtt jelent meg a Harmonix első programja, a Frequency, a csapattól pedig azóta is szinte kizárólag zenés játékokat kaptunk. Ők indították el a Guitar Hero szériát, majd három rész után szakítottak az Activisionnel, és az EA támogatásával a Rock Band sorozatban haladtak tovább, dobokkal és mikrofonnal bővítve a gitáros játékot (amit aztán a konkurens is átvett). Aztán belekezdtek a táncikálós Dance Central sorozatba is, legutóbbi alkotásuk pedig a DJ-k világába bevezető FUSER volt.

Most pedig friss hír érkezett a csapatról, azonban ezúttal nem egy újabb játék kapcsán. A stúdiót ugyanis felvásárolta az Epic Games, hogy ezentúl "zenei utazásokat és játékmenetet készítsenek a Fortnite-hoz" (legalábbis így fogalmazták meg a közleményben, hogy mire lehet számítani a jövőben tőlük).

A Fortnite-ban ugye eddig is jelen volt már a zene, az emote-ok mellett különböző virtuális koncertek formájában, és ezt szeretnék tovább bővíteni. Mint Alain Tascan, az Epic játékfejlesztési alelnöke kifejtette: "A Harmonix csapatával közösen átformáljuk, hogyan tapasztalják meg a játékosok a zenét, passzív hallgatókból aktív résztvevőkké változtatva őket."

Cikkajánló
Fuser teszt – Légy te is mashup DJ!
Így lehet kreatív egy ritmusjáték.
» Olvasd el!

A Harmonix eddigi projektjeit nem lövik le, így továbbra is érkeznek majd Rock Band DLC-k, és folytatódnak a Rock Band Rivals évadok, valamint a Fuser események is. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló