25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Üzleti

A Take-Two felvásárolja a Zyngát - jöhet a mobilos Red Dead Redemption?

Közel 4 billió forintra értékelték az üzlettel a Farmville-céget.

Írta: Dino

A Take-Two felvásárolja a Zyngát - jöhet a mobilos Red Dead Redemption?

A 2007-ben alapított Zynga nevét 2009 nyarán ismerhette meg a játékosok többsége, amikor berobbantak a Facebookra Farmville című játékukkal. A farmeres program hatalmas siker lett: hat héten belül már napi 10 millióan játszották. A cég indulása óta a mobilos és közösségi médiás fejlesztésekre koncentrál, olyan játékokkal, mint a Zynga Poker vagy a Words with Friends, amelyek szintén nagy népszerűségnek örvendenek.

A világszerte közel tucatnyi fejlesztőstúdióval rendelkező Zyngára most egy másik videojátékos óriás vetett szemet: a Take-Two tett vételi ajánlatot, amellyel nem kevesebb mint 12,7 milliárd dollárra (közel 4 billió forintra) értékelik a mobiljátékos céget. A Take-Two készpénzben és részvényekben fizeti ki a vételárat.

És hogy mit jelenthet ez nekünk, játékosok számára? A nyilatkozatok szerint várhatóan azt, hogy a Take-Two franchise-aiból továbbiak is átvándorolhatnak telefonjainkra. Így például elképzelhető, hogy kapunk majd mobilos Red Dead Redemptiont, BioShockot vagy Mafiát, Civilizationt, esetleg egy újabb Grand Theft Autót - ezúttal talán free-to-play modellel.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!