25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Megvan, mikor jelenik meg a GTA V, és hivatalos: jön a GTA VI!

A Rockstar Games hivatalosan is megerősítette azt, amire a rajongók szó szerint évek óta várnak.

Írta: GeryG 5 hozzászólás

Ha hirtelen mondanom kellene egy olyan játékot, amely nagyjából ugyanazon formájában három konzolgenerációra is megjelent úgy, hogy nem remake-ről vagy remasterről van szó és közben még folytatást sem kapott, akkor tényleg csak egy cím jutna eszembe: a Grand Theft Auto V. A Rockstar Games ugyanis 2013 óta tartja életben talán leghíresebb játékát és a játékosok közel tíz éve élvezik is – főleg az online szekciót.

A játék először PlayStation 3-re és Xbox 360-ra jelent meg még 2013-ban, majd bő egy évre rá megérkezett az akkor újnak számító PlayStation 4-re és Xbox One-ra is. A sort máig a PC-s változat zárta 2015 tavaszán, hogy most átadja a stafétát a PlayStation 5 és Xbox Series X/S kiadásoknak.

Ahogy az előző generációváltásokkor, most is számíthatunk némi grafikai tupírra, hiszen natív 4K-s felbontást kapunk, nagyobb látótávolsággal és élesebb textúrákkal. Nem marad ki a HDR-támogatás, sőt, a ray tracing sem, utóbbi lehet az, ami tényleg szebbé varázsolja majd az a kilenc év távlatában sem feltétlenül csúnya játékot. Az SSD-nek köszönhetően a töltési idők rövidebbek lesznek és kihasználják a DualSense kontroller finomságait is (nyilván csak PS5-ön).

A GTAV-tel együtt természetesen jön a GTA Online is az új konzolokra, ráadásul külön is megvásárolható lesz. PlayStation 5-ön az első három hónapban ingyen lehet majd játszani az online résszel, ahová az egyszemélyes kampányhoz hasonlóan a korábbi mentéseinket is át lehet majd vinni.

A Grand Theft Auto V és a GTA Online is március 15-én jelenik meg PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re. A legjobbat viszont a végére tartogattuk. A Rockstar Games hivatalosan is megerősítette, hogy készül a Grand Theft Auto VI, bár az is igaz, hogy egyelőre nem ezen a néven emlegették. És ennél többet egyelőre nem is tudni a dologról, de ez a hivatalos megerősítés is sokkal több annál, mint amit az elmúlt években kaptunk.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Grand Theft Auto V

Platform:

Fejlesztő: Rockstar Games

Kiadó: Rockstar Games

Megjelenés:
2013. szeptember 17. PS3, X360
2014. november 18. PS4, X1
2015. április 14. PC
2022. március 15. PS5, XSX

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Shadowguard
Shadowguard [4302]
Én se értem. :D A sima hárommal még nagyon anno toltam, az ideig óráig szórakoztató volt (a Vice city túl színes, a San Andreas meg túl fekete volt az ízlésemnek), aztán amikor lett hozzá gépem megnéztem az öt "demo" változatát, mert annyira oda voltak érte mindenhol, beletettem egy pár órát, mert szeretem az openworld játékokat, de még az a része is csak idegesített, törölve is lett a francba.
Azóta egyszer-kétszer megfordult a fejemben, hogy meg kellene próbálni megint, de még a hörcsög is csak minimális érdeklődést mutat iránta. :-D
david139
david139 [18399]
Én igen, egyrészt nosztalgia, minden GTA játék baromi nagyot ütött a maga idejében, másrészt a GTA V nekem is az egyik kedvenc játékom. Nem tartom agyatlan lövöldözős ökörkédésebbnek, mint a Witchert agyatlan kardozós ökörkődésnek :D Viszont könnyebb kontent, bármikor elő tudnám venni újrázni.

Online nem próbáltam, nem érdekel annyira, tudom, hogy cash-grab, és haver sincs hozzá elég.
De amikor a Vice City multiplayer modot sikerült felrakni az mekkora volt 8-)
Bomc.
Bomc. [742]
Úgy hogy mindig születnek új emberek, aki 10 évesen nem tudta megvenni, az megveszi 15 évesen és tolja
jawsika
jawsika [3950]
Soha nem fogom megérteni, hogy miért van ez az egyedülálló hype ennél a játéknál. Jó game volt, mint minden GTA, szó nincs róla, de egy agyatlan lövöldözős ökörködés az egész. Az Online ugyanez, haverokkal. Ezt hogy nem lehetett megunni 9 év alatt?
david139
david139 [18399]
Aztán majd kiderül, hogy mobilis GTA Online a következő rész. :)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (5 db)