Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Nintendo Switch Sports

Hat sportág vár a Nintendo Switch Sportsban

De ősszel még egy hetedikkel is bővül a játék.

2022.05.02. 14:01 | Dino | kategória: Játék

A Wii-vel nagyot robbantott 2006 végén a Nintendo. A mozgásérzékelős kontrollerével a piacon igencsak újszerű megoldásokat kínáló masina, valamint a családbarát játékkínálat igen sok új embert vonzott a konzolos világba. Nem véletlen, hogy a csomag részeként járó Wii Sports az egyik legjobb eladási számokat produkáló videojáték lett (az egyetlen platformra megjelent programok közül pedig vezető helyen van hosszú évek óta).

A Wii Sports öt sportágat kínált: teniszt, baseballt, bowlingot, golfot és boxot játszhattunk benne, amelyekhez hol csak a Wii Remote kellett, hol a másik kezünkbe kerülő Nunchuk is szerepet kapott. Nem volt meglepő, hogy közel három évvel később folytatás is érkezett Wii Sports Resort címmel, amelyben kardozás, wakeboard, íjászat, kosárlabda ping-pong, golf, bowling, jetski, kenu, kerékpározás és légi sportok vártak ránk. Emellett pedig a MotionPlus kiegészítővel növelték a Wii Remote érzékelésének pontosságát.

Cikkajánló
Kipróbáltuk a Nintendo új konzolját - minket meggyőzött!
» Olvasd el!

Wii U-ra nem kapott új részt a széria, csak egy felújítást (Wii Sports Club), de ugye ott maga a konzol se volt egy sikeres darab. Nem úgy a Switch esetében, amellyel a Nintendo ismét visszatért az élvonalba, és még a Wii eladási számait is lekörözte a 2017-ben piacra dobott konzol: már több mint 100 milliót értékesítettek belőle. Ez pedig már elég nyomós érv volt ahhoz, hogy a sportjátékszéria rendes folytatást kapjon az új konzolra, el is készült a Nintendo Switch Sports, amelyben első körben hat sportág közül választhatunk.

Ezek pedig a futball, a röplabda, a bowling, a tenisz, a tollaslabda és a kardvívás (vagy ahogy a játékban hívják, chambara). Ezeket természetesen a Joy-Con kontrollerekkel irányíthatjuk, a játék dobozos változata mellé pedig még egy lábunkra csatolható tartót is kapunk, hogy abba helyezhessük a vezérlőt például a focizáshoz (de a Ring Fit Adventure-höz járó Leg Strap is használható). Igaz, egyelőre csak a Shoot-Out játékmódban működik ez, de egy nyári patch a futballmeccsekre is kiterjeszti majd ezt a funkciót. A sportágak listája ősszel egy ingyenes frissítéssel még eggyel kibővül: akkor a golfot kapjuk meg még a játékhoz.

Az említett sportágakban egyedül vagy barátokkal együtt is játszhatunk, akár helyben, akár online multiplayer módban. Ezúttal nem Mii figurákkal, hanem Sportsmates karakterekkel versenghetünk, akiket szintén testreszabhatunk. Ruháinkat és felszereléseinket a játékok során gyűjtött pontokért szerezhetjük be. ■

Nintendo Switch Sports
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Nintendo Switch Sports

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló