Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Újabb Philips monitorduó érkezőben, nem csak játékra

Újabb Philips monitorduó érkezőben, nem csak játékra

A furcsa dudor a kijelző tetején nem más, mint egy...

2022.06.14. 12:34 | Sityi | kategória: Hardver

A törpök és az érettebb korú gamerek élete nem csak játék és mese – sajnos dolgozni is kell. Viszont az íróasztal mérete adott, és nem mindig egyszerű dönteni, milyen monitor is lenne megfelelő a munkához úgy, hogy azért játékra se legyen teljesen alkalmatlan. A Philips két új kijelzője megpróbálja ezt a gordiuszi csomót átvágni.

A közös tulajdonságai a két jövevénynek játékos oldalról a FreeSync támogatás, valamint a 75 Hz-es frissítési sebesség – esporthoz kevés, de alkalmi játékra már bőven megfelelő, ahogy a 4 ms válaszidő is. IPS-panelekkel jönnek, a színtérfedettségük pedig határozottan nem rossz: az NTSC színteret is lefedik mindketten, ami azért már nincs olyan messze a szinte tökéletes DCI-P3 színtérfedettségtől.

Adott még a HDMI 1.4 és a DisplayPort 1.2 mellett USB-C 3.2 csatlakozási lehetőség is, ez utóbbi ráadásul 65 W-ig tölteni is tudja a ráaggatott noteszgépet, ha az támogatja innen az áramfelvételt. Emellett egy 4-portos USB type A 3.2 hub is helyet kapott. A két 5 W-os hangszóró pedig jól jön, ha más hangkimeneti eszköz nincs a közelben.

Újabb Philips monitorduó érkezőben, nem csak játékra

A leadben említett púpban pedig egy 5 megapixeles webkamerát helyeztek el a Philips mérnökei, zajszűrős mikrofonnal ellátva. Szerencsére a Windows Hello támogatás is megvan, így jelszó vagy PIN-kód helyett értelmes tekintettel mélyen a kamerába nézve tudjuk abszolválni a bejelentkezést vagy az érzékenyebb műveletek jóváhagyását.

A különbség pedig a két monitor között a méret, a felbontás és az ár: a 27E1N5600HE modell 27” méretű, 2560*1440 felbontású, 439 euró javasolt áron; a 24E1N5300HE pedig 24” és 1920*1080 paraméterekkel és 319 eurós árcédulával kerül forgalomba napokon belül. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló