Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játékhírek

Több Marvel-játék is készül, de nem lesz köztük kapcsolat

Több Marvel-játék is készül, de nem lesz köztük kapcsolat

Senki se számítson MCU, vagyis Marvel moziverzumszerű összefonódásokra.

2022.09.26. 23:32 | GeryG | kategória: Játékhírek

Az utóbbi években a videojáték-fejlesztők is újra felfedezték maguknak a Marvel hatalmas univerzumát. Eddig is érkezett pár nagy kaliberű játék, mint a Marvel's Avengers, a Marvel's Guardians of the Galaxy vagy épp a Spider-Man és kiegészítője. Illetve jelen állás szerint decemberben érkezik a Marvel's Midnight Suns a Firaxistól, illetve tarsolyban van az Insomniac Gamesnél a Spider-Man 2, valamint szintén náluk készül a Marvel's Wolverine játék is. És akkor még nem is beszéltünk a napokban leleplezett, egyelőre cím nélküli Iron-Man játékról vagy a pár hete bejelentett, szintén cím nélkül Amerika kapitány és Fekete Párduc játékról sem.

Szóval bőven van minek örülnie a rajongóknak, hiszen több játékkal is játszhatnak már most és a készülő projektek is elég ígéretesen festenek. Ennyi játék láttán joggal merülhet fel sokakban a kérdés, hogy vajon ezek között is lesz-e olyan kapcsolat, mint a mozikban a filmek között. Nos, nem lesz.

Erről a Marvel vezető munkatársa, Bill Rosemann beszélt a GameIndustry.biz magazinnak egy interjúban. Itt elmondta, hogy a Marvel a jövőben mélyebben is bele kívánja ásni magát a videojátékok világába, de nincsenek olyan törekvések, hogy itt is egy nagy univerzumot hozzanak össze. Ennek gyakorlati okai is vannak, miszerint nem akarják megkötni egyik fejlesztő kezét sem.

Itt példának azt hozta fel, hogy az egyik stúdió sztorijában felrobbanna a hold, de ezt a Marvel azért nem engedhetné meg nekik, mert egy másik stúdió másik készülő játékában meg szükség lenne a holdra. Éppen ezért minden készülő Marvel-játék teljesen önálló alkotás lesz, nem lesz köztük kapcsolat. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló