25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Rengeteg újdonsággal jön a The Long Dark: Tales from the Far Territory

A túlélőjáték kiegészítője napokon belül megjelenik.

Írta: GeryG

Igazán rögös utat járt be a Hinterland stúdió túlélőjátéka, a The Long Dark, amelyet még 2013-ban jelentettek be. A fejlesztés lassan haladt és a Kickstarter-kampány is csak éppenhogy hozta a minimum kitűzött célt. A játék korai változata 2014-ben érkezett meg a Steamre és közel három évet töltött ebben a státuszban, mire elérte véglegesnek szánt állapotát. Ekkor jelent meg PlayStation 4 és Xbox One konzolokra, míg Nintendo Switchre 2020-ban érkezett meg.

A The Long Dark tipikus példája annak, hogy döcögős út is vezethet a sikerhez, ugyanis a játékot imádják. Ezt bizonyítja a több mint 80 ezer szavazat is, amelyek alapján 92%-os tetszési indexet tud felmutatni a Steamen (ahol egyébként november 29-ig 66%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni).

A fejlesztők jelenleg a játék első kiegészítőjének utolsó simításait végzik, a Tales from the Far Territory napokon belül meg fog jelenni és rengeteg újdonsággal kecsegtet. Igazából a "meg fog jelenni" kifejezés itt egy picit új értelemzést nyer, ugyanis december 5-én (ekkor jön PC-re a kiegészítő, konzolokra csak 2023 elején) csak egy tizenkét hónapos periódus indul, amely alatt rendszeres időközönként jönnek majd a tartalmi bővítések.

A játékosok új helyszíneket fedezhetnek fel, köztük olyanokat mint a Forsaken Airfield, a Mountain Pass vagy az Industrial Mine. A játékmenetet új elemekkel bővítik, így megjelenik a mindent beborító elektrosztatikus köd és az álmatlanság, kibővül a főzés és gyarapodik a tárgyak variálhatósága is. Új kereskedőkkel találkozhatunk, átalakíthatjuk a menedéket, új darabokkal bővül a ruhatár és újfajta élelmeket is találhatunk. Emellett a zenei kínálat is 20 percnyi új muzsikával bővül. A kiegészítő részletes leírását a hivatalos oldalon olvashatjátok.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

The Long Dark

Platform:

Fejlesztő: Hinterland

Megjelenés:
2017. augusztus 1. PC, PS4, X1
2020. szeptember 17. Switch

Minimális rendszerigény: Intel Core i5 2 GHz, 2 GB RAM, 512 MB-os videokártya (min. Intel 4xxx sorozat), 1 GB HDD, Windows XP

Ajánlott konfiguráció: Intel Core i7 2,6 GHz, 8 GB RAM, GeForce GTX 555 1 GB memóriával, 1 GB HDD, Windows 7

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!