25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü

Légtisztítós fejhallgató a Dysontól

Nem, nem a füledben lévő levegőt tisztítja…

Írta: GeryG 7 hozzászólás

Légtisztítós fejhallgató a Dysontól

Amióta a maszk szinte a hétköznapi viselet részévé vált, megannyi gyártó kezdett el extrém típusokat is gyártani. Elég csak a Razer "okosmaszkjára" gondolni, amely még RGB-világítást is kapott. Most a Dyson villantott egy érdekes új eszközt, amely légszűrős maszk és hi-fi fejhallgató is egyben.

A Dyson Zone névre keresztelt eszköztől viselője egy picit úgy nézhet ki mint Sub-Zero. Megfagyasztani ugyan nem tudunk vele senkit, de akár 50 órán át is hallgathatunk vele zenét zajszűrés mellett. 11 mikrofon található benne, amelyek segítségével az ANC rendszer akár 38 dB-re csökkenti a város zaját, a mikrofonok másodpercenként 384 000-szer szűrik a környező hangokat.

A fent említett 50 órás üzemidő valójában akkor értendő, ha csak a fejhallgatót használjuk. Ha a légtisztító rendszert is bekapcsoljuk (és lássuk be, így van értelme az egész kütyünek), ez a szám máris 4 órára zsugorodik. Ez azért még mindig bőven elegendő munkába járáshoz, országon belüli utazásokhoz is. Egy tengerentúli repülőúthoz már kevésbé.

Az eszköz kettős szűrőrendszerrel van felszerelve. Az elektrosztatikus szűrők a 0,1 mikron méretű részecskeszennyezés 99%-át, míg a káliummal dúsított szénszűrők a városok szennyezéséhez leginkább kapcsolódó savas gázokat, köztük az NO2-t és az SO2-t fogják fel.

A Dyson Zone a tervek szerint jövő tavasszal kerülhet a boltok polcaira. Az ajánlott fogyasztói ár 950 dollár körül mozog. Az eszközről részletesen a hivatalos oldalon olvashattok.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

david139
david139 [18324]
Szerintem "by" csak kimaradt. Mivel "up to" van használva, ezért a redukció nagyságának maximumára lehet következtetni. Ha ez a minimum lenne, amire a városi zajt le tudja vinni vele, akkor az up to nem igazán passzintos.
Dino
Dino [5981]
Megkerestem az eredeti angol szöveget (a magyarban az szerepelt, amit GeryG is írt), és ezt találtam:
"The ANC system uses eight to reduce the sound of the city up to 38 dB these microphones monitor surrounding sounds 384,000 times a second."
Mivel nem az van itt, hogy "by up to", ezért ezek szerint nem ennyivel csökkenti, de egy "akár" szót odaraktam a szövegbe, mert valóban úgy pontosabb.
Lovi Tommy
Lovi Tommy [8084]
csak fejhallgatót vagyok hajlandó hordani 15 éve :D nemis érzem jól magam fülhallgatóval, pedig melóba sokszor kell
Gorla
Gorla [148]
Most már csak emiatt én is megnéztem és az értelmezésem alapján az "up to" itt a legfeljebb/maximumot érti, illetve a nem hivatalos külföldi oldalakon is így értelmezték.

Tömegközlekedéssel sokat járok és kicsit furcsállom is amikor valaki fejhallgatót visel, így én se értem ennek a terméknek ki lehet a célközönsége.
GeryG
GeryG [2289]
Én ugyan nem értek hozzá, de a hivatalos közleményben 38 dB-re állt, most még egyszer megnéztem.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (7 db)