25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

A COVID-19 miatt vágták meg a Life by You-t

A nemrégiben bejelentett új életszimulátorban nagy hangsúlyt fektettek volna a betegségekre és más szerencsétlen halálokokra. Aztán jött a Covid…

Írta: GeryG 4 hozzászólás

Márciusban jelentette be a Paradox Interactive, hogy Life by You címen közvetlen konkurenciát kívánnak állítani az évtizedek óta nagy sikerrel futó The Sims franchise-nak. Ehhez meg is nyerték annak egykori fejlesztőjét, Rod Humble-t producernek a projekthez.

A bejelentéshez csatolt első trailer után nem meglepő módon mindenki egyszerű The Sims utánzatnak könyvelte el a készülő játékot. Éppen ezért eléggé fel van adva a lecke a készítőknek, hogy valamiben mégis újat, mást tudjanak mutatni. Bizonyára vannak is rá ötleteik, de nem mindegyik valósulhat meg.

Az egyik ötletük a halált és a betegségeket érintette. Az eredeti elképzelések szerint ez fontos és jól kidolgozott részét képezte volna a játékmenetnek, hiszen az egész játék az életről szól, annak pedig a halál is szerves része. Bár azt nem tudni, hogy pontosan milyen formában működött volna a dolog, de azt igen, hogy végül az egészet törölték.

A döntés hátterében a COVID-19 járvány áll, amely még mindig része az életünknek, még ha a nehezén már túl is vagyunk. De az élmény és a millióknak nagyon szomorú emlékek még nagyon frissek, ezért a fejlesztők úgy gondolták, hogy nem lenne jó ötlet, ha a játékukban halálos betegségek is helyet kapnának.

A Life by You így más módon kell, hogy felülmúlja sok éves rutinnal rendelkező riválisát. Hogy ez sikerülhet-e neki vagy sem, az a jövő zenéje. Mindenesetre a jelenlegi tervek szerint a korai változat szeptember 12-én debütálhat majd a Steamen és az Epic Games Store-ban.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

 • Life By You
 • Life By You
 • Life By You
 • Life By You
 • Life By You
 • Life By You
 • Life By You
 • Life By You
 • Life By You
 • Life By You
 • Life By You
 • Life By You
 • Life By You

Life By You

Platform:

Fejlesztő: Paradox Tectonic

Kiadó: Paradox Interactive

Megjelenés: 2024. június 4. (korai hozzáférés)

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Lacko
Lacko [11510]
Paradox. Naná, hogy ez lesz! (és ha 20 dolcsi, akkor még olcsó is)
Plusz ez az egész duma, hogy "szomorú emlék" ez csak marketing.
Baracklekvár
Baracklekvár [1718]
Kieg:

... de ha majd utólag egy 20 dolláros DLC-ként belerakják újra, amivel most visszavágták az alapjátékot, akkor dühbe jövünk...
Baracklekvár
Baracklekvár [1718]
Hát, ha benne marad a játékban, de kikapcsolható, az egy tökéletes kecske-káposzta megoldás lett volna.
De így csak egy szemforgató álszent szemérmes nagy semmitmondás jött ki belőle.
subject17
subject17 [6518]
Hát... Ez nyilván egy behatárolhatatlan kérdéskör, hogy honnantól nem "too soon" valami.

Ellenben ezt sehogy se tartom most indokoltnak. A betegségek, járványoknak végtelen fajtája lehet, és nyilván nem kimondottan a covidot tették volna bele. Kivágnak egy olyan játékelemet, ami tényleg egyedivé tehetné, ha Simshez hasonlítgatás megy...

Amúgy játékosok vs érzékenyítés: emlékeim szerint a járvány tomboló szakaszában baromira megugrott a játékosok száma abban a netes izében, ahol neked kell minden földrészt megfertőzni. :D
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (4 db)