25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Cselszövés és vérontás a Total War: Pharaoh új előzetesében

11 percben ismerkedhetünk a Creative Assembly ősszel érkező stratégiájának két kánaáni hadurával.

Írta: GeryG

A Creative Assembly, bár története jóval régebbre nyúlik vissza és meglepően változatos játékokat készítettek korábban, a 2000-es években már mindenki számára csak a Total War szériát készítő stúdióként ismert. Nem csoda, hiszen toronymagasan ez lett a legsikeresebb minden játékuk közül. Az elmúlt huszonhárom évben számos epizódban dolgozták fel a történelem több korszakát ókortól az ipari forradalomig. És most újra az ókoré a főszerep, ugyanis ősszel jön a Total War: Pharaoh, amely most egy bő 11 perces új trailerben mutatja meg magát.

A játékosok Memeptah fáraó halála után csöppennek bele a régió életébe, amikor is a kánaáni városállamok mind arra törekednek, hogy megszabaduljanak az egymással harcoló egyiptomi és hettita birodalom béklyóitól. Nincs tehát már kánaáni vérvonal, csak azok, akik elég erősek voltak és a két rivális birodalom közötti viszályokat túlélték. Ezekben a hadurakban nagyon kevés a közös, egy kivételével, a jelenlegi hatalom felszámolása és saját, egyedi vérvonaluk kialakítása.

A két hadúr Irsu, a pusztító és Bay, a cselszövő. Irsu egy kegyetlen hadúr és fosztogató, aki a civilizáció összeomlására éhezik és az utána következő káoszban szerezné meg jutalmát. A diplomácia nem érdekli, az agressziót és nyers erőt részesíti előnyben. A csatában egységei jól páncélozottak, ezáltal kiemelkedően jók közelharcban. Továbbá hozzáférése van a Raiders and Raisers képességhez, mellyel lángra lobbanthat építményeket, ezáltam még nagyobb zavart keltve.

Ezzel szemben Bay egy mesteri túlélő és manipulátor. Az ő képessége, hogy természetesen gyengének és barátságosnak tűnik. Titokzatos játékstílusa tökéletes azon játékosok számára, akik az árnyékban várakozva, lassan növelve befolyásukat és utána diplomáciai pozíciókból szeretnének lecsapni. A harcban katonái tökéletesen rejtőzködnek az olyan képességekkel, mint Vanguard Deployment, Stalk és Sneak. Ezek lehetővé teszik fürge közelharci katonáinak és rövid távú rakétás egységeinek, hogy változatos szögekből támadjanak, ezzel meglepve ellenségeit és gyors győzelmet aratva.

A Total War: Pharaoh természetesen kizárólag PC-re készül, megjelenésére pedig valamikor októberben kerülhet sor. A készítők egyelőre ennél pontosabb dátummal nem szolgáltak.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Total War: Pharaoh

Platform:

Fejlesztő: Creative Assembly

Kiadó: Sega

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés: 2023. október 11.

Minimális rendszerigény: Intel i3-2100/AMD FX-4300, 6 GB RAM, GeForce GTX 660/Radeon R9 270, 50 GB tárhely, 64-bites Windows 10

Ajánlott konfiguráció: Intel i5-6600/AMD Ryzen 5 2600X, 8 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti/Radeon RX 480, 50 GB tárhely, 64-bites Windows 10

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!