25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

A Codemasterstől érkezik ősszel az EA Sports WRC

Új kezekbe került a WRC-licenc, a Dirt és Colin McRae Rally játékok alkotói dolgoznak az új részen.

Írta: Dino

Sok kiadónál és fejlesztőnél megfordult már a WRC-licenc. Elsőként a Sony Computer Entertainment készíthetett játékokat a rallyszériához kapcsolódóan – ekkor még érthetően PlayStation-exkluzívként futott a széria. Aztán az olasz Black Bean Gameshez kerültek a jogok, és a Milestone dolgozott az újabb epizódokon, majd a francia Bigben Interactive csapott le rá, akik a Kylotonnt bízták meg a fejlesztési munkákkal (később KT Racing néven érkeztek tőlük az epizódok).

2020-ban aztán a Codemasters szerezte meg az exkluzív licencet. Az autós szimulátorok terén rengeteg tapasztalattal rendelkező céget időközben felvásárolta az EA Sports, így a frissen bejelentett új epizód már az ő nevük alatt fog megjelenni. Az EA Sports WRC ráadásul még ebben az évben boltokba kerül.

A Colin McRae Rally és Dirt szériák fejlesztőinél egyértelműen jó kezekben van a licenc, kíváncsian várjuk, mit hoznak ki belőle az utóbbi évek F1-es és Dirt/Grid játékai után. Azt már most lehet tudni, hogy a saját fejlesztésű Ego motor helyét az Unreal Engine veszi át.

A fő WRC-szériából három autó kerül a játékba, a Ford Puma, a Hyundai i20 N és a Toyota GR Yaris. A WRC2-ből többek közt vezethetünk Citroën C3-at, Ford Fiestát és ŠKODA Fabiát. De ezeken felül még számos versenyautó kerül a felhozatalba, amelyben összesen 78 jármű szerepel majd, 18 osztályba sorolva, a versenysorozat jelenéből és múltjából egyaránt válogatva. (A listát itt frissítik majd.) Lehetőségünk lesz saját autót is létrehozni, válogatva a karosszériák és különböző alkatrészek közül, kívülről és belülről is testre szabva a járművet.

Versenyhelyszínekből 18 vár majd ránk, több mint 600 km-nyi útvonallal, aszfaltos, kavicsos és havas szakaszokkal egyaránt. A multiplayer játékmódokat kedvelők akár 32 fős cross-platform versenyekben vehetnek majd részt, a közösségépítést pedig az EA Racenet társalkalmazás segíti majd.

Az EA Sports WRC november 3-án jelenik meg, PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re. Az előrendelők három nappal korábban, október 31-étől elkezdhetnek majd játszani (ez csak a digitális vásárlásokra vonatkozik), emellett pedig 5 VIP-jegyet is kapnak, különböző megjelenés utáni extra tartalmakhoz.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • EA Sports WRC
  • EA Sports WRC
  • EA Sports WRC
  • EA Sports WRC
  • EA Sports WRC

EA Sports WRC

Platform:

Fejlesztő: Codemasters

Kiadó: EA Sports

Megjelenés: 2023. november 3.

Minimális rendszerigény: AMD Ryzen 5 2600X/Intel i5 9600K, 8 GB RAM, GeForce GTX 1060/Radeon RX Vega 56, 95 GB háttértár (SSD ajánlott), Windows 10

Ajánlott konfiguráció: AMD Ryzen 7 3700X/Intel i5 10600K, 16 GB RAM, GeForce RTX 2070/Radeon RX 5700 XT, 95 GB háttértár (SSD ajánlott), Windows 10

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!