25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Az igazi Lara visszatér, jön a Tomb Raider I-III Remastered

Felújítják a legendás széria első három epizódját.

Írta: GeryG 4 hozzászólás

1996 jeles év volt videojátékos körökben. Ekkor született meg a világ vélhetően leghíresebb női videojáték-hőse, Lara Croft, ekkor jelent meg a legelső Tomb Raider játék még a Core Design fejlesztésében. Ezt követően elég sűrű évek következtek az állig felfegyverzett ereklyevadász nő életében, hiszen 1997-ben jött a Tomb Raider II, 1998-ban pedig már a Tomb Raider III. Érdekesség, hogy azóta nem is készült több számozott epizód.

A franchise-t később a Crystal Dynamics vette át, akik jelenleg is dolgoznak az új rebooton (legutóbb tíz éve, 2013-ban indították újra a szériát). De a legfrissebb hírek szerint az Aspyr felügyelete mellett egy másik projekt is készül náluk: jön a Tomb Raider I-III Remastered!

A játékok természetesen elég komoly grafikai megújuláson esnek át, de a címből azért kitalálható, hogy nem teljes értékű remake-ekről van szó. Az első előzetes azért szépen megmutatja, mekkora előrelépésre lehet számítani. Nemcsak a grafikát újítják fel, de a tartalmi oldalon is összegyűjtenek mindent, ami valaha kapcsolódott ezekhez a játékokhoz. Így megkapjuk az első rész Unfinished Business, a második rész Gold Mask és a harmadik rész The Lost Artifact kiegészítőit is.

A Tomb Raider I-III Remastered PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, Xbox Series X/S-re és Xbox One-ra, valamint Nintendo Switchre készül. A fejlesztők a premiert 2024. február 14-re, tervezik, vagyis Lara épp Valentin-napon köszönhet majd be.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Tomb Raider I-III Remastered
  • Tomb Raider I-III Remastered
  • Tomb Raider I-III Remastered
  • Tomb Raider I-III Remastered
  • Tomb Raider I-III Remastered
  • Tomb Raider I-III Remastered
GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Aryx
Aryx [3553]
Azt még bírtam én is, jó móka volt. A ROTTR közepén tört el bennem valami, amikor már nem tudom, hány századik enemy-t próbáltam stealth killel becserkészni, és tizedszer sem sikerült... akkor számot vetettem az életemmel, és feltettem magamban a kérdést: miért is játszok amúgy ezzel? Miért jó nekem az, ha kiiktatom azt a szerencsétlent, ha nagy valószínűséggel később is ugyanezt fogom újra meg újra eljátszani? Valóban érdekel engem ez a játék? Arra jutottam, hogy ja amúgy annyira nem lényeges, és nem folytattam tovább. :-|
Dark Archon
Dark Archon [11473]
Egy kínszenvedés volt, a játékos maximális szopatása. Nekem nem fog hiányozni.
Shadowguard
Shadowguard [4296]
Az első része még jó volt az új trilógiának (szerintem) is, lehetett volna jó kis első kaland. A bossfight végén mikor eltette a két pisztolyt én azt hittem a folytatások visszatérnek majd az elődök játékmenetéhez.
Aryx
Aryx [3553]
Ezek még jók voltak, jobban bejött, mint az osonva gyilkolás. Az irányítás legyen jó. :)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (4 db)