25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Egyéb

Hoppá, fejét vesztette a Bethesda!

Pete Hines ma délután bejelentette, hogy 24 év után távozik a kiadó éléről!

Írta: GeryG

Hoppá, fejét vesztette a Bethesda!

Nagyjából a semmiből érkezett ma délután a hír, miszerint a közel négy évtizedes múltra visszatekintő Bethesda kiadó vezetője, Pete Hines távozik a posztjáról. Ezt a veterán szakember először a saját privát X-csatornáján jelentette be egy közleményben. Nem sokkal később a kiadó hivatalos csatornáin is megerősítették a hírt egy külön közleményben.

Pete Hines 1999-ben, vagyis 24 évvel ezelőtt ült le a Bethesda igazgatói székébe, vezetése alatt a kiadó számos klasszikussá vált játékot tett le az asztalra: The Elder Scrolls, Fallout, Rage, Wolfenstein, The Evil Within, Dishonored, Doom vagy épp legutóbb a Starfield. A jövőben viszont nélküle kell megtalálni az utat vissza a régi sikerekhez.

A személyes közleményből kiderül, hogy Pete Hines nem egy másik cég vagy pozíció kedvéért áll fel az igazgatói székből, hanem visszavonul. Új élmények és izgalmak várják élete új szakaszában, de azt is hozzátette, hogy továbbra is a Bethesda rajongóinak táborát fogja gyarapítani és kíváncsian várja, mit hoz a jövő.

A Bethesda hivatalos közleményében a cégért tett erőfeszítéseit méltatták és köszönetet mondtak az elmúlt 24 évért. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki követheti őt az igazgatói székben.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!