25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Az Until Dawn fejlesztői is leépítést fontolgatnak

A Supermassive Games kapcsán közel száz fő elbocsátásáról szólnak a hírek.

Írta: GeryG

Az Until Dawn fejlesztői is leépítést fontolgatnak

Sajnos továbbra sem szűnik, de még csak nem is lassul a videojátékipart sújtó elbocsátási hullám. Most épp az egyik legjobbnak tartott horror kalandjátékos stúdió, a Supermassive Games kapcsán érkeztek aggasztó hírek.

A stúdió elsősorban az Until Dawn, a The Dark Pictures Anthology és a The Quarry kapcsán vált híressé, moziszerű horror kalandjátékaik előbb csak konzolon, majd PC-n is hódítottak. Azon túl, hogy szinte mindegyikben láthattunk hollywoodi sztárokat is, a játékmenet fontos eleme volt a pillangóhatás, miszerint egy jelentéktelennek tűnő döntésünk később akár visszafordíthatatlan következményekkel is járhatott.

A stúdió többek között az Until Dawn felújított kiadásán dolgozik, ám nem túl rózsás hírek érkeztek a csapat háza tájáról. Ezek szerint hétfő reggel a cég 150 dolgozója kapott emailben figyelmeztetést, miszerint a közeljövőben megszűnhet a munkaviszonya. Ebből végül 90 fő lehet az, akit ténylegesen elbocsátanak. A hírt a Supermassive Games az X-csatornáján közzétett közleményben megerősítette, miszerint a videojátékipart érintő jelentős kihívások őket is utolérték, ezért olyan döntések megszületése várható, amelyek érintik néhány kollégájukat.

A lépés annak fényében váratlan, hogy a stúdió az Until Dawn remaster mellett a Little Nightmares 3-on is dolgozik, illetve a The Dark Pictures Anthology ötödik epizódja is készülőben van. Ezek mellett még bizonyosan van egy-két be nem jelentett projekt is a stúdiónál, így azt nem lehet mondani rájuk, hogy ne lenni munkájuk.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!