25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

A virtuális valóságba tart a Metal: Hellsinger

Meta Quest és PSVR2 platformokra is megjelenik a ritmusjáték-FPS hibrid.

Írta: Dino

A Funcom nagy sikereket ért el másfél évvel ezelőtt a The Outsiders FPS-be ágyazott ritmusjátékával, a Metal: Hellsingerrel. A marketinggépezet ezerrel pörgött már jóval a megjelenés előtt, egymás után jelentették be a játékban felhangzó muzsikákhoz hangjukat adó metalénekeseket, Alissa White-Gluztól (Arch Enemy) Matt Heafyn (Trivium) keresztül Serj Tankianig (System of a Down). A 2022-es gamescomon pedig nem is volt saját standjuk, helyette egy hatalmas koncertet rendeztek egyik este, ahol többek közt Alissa és Matt is fellépett.

A megjelenés óta is folyamatosan bővült a játék, új dalok érkeztek DLC-kben, ingyenes frissítéssel pedig új funkciókat is kapott a program. Idén pedig egy újabb nagy fejezet következik a Metal: Hellsinger életében: VR-platformokra is kiadják. Ez konkrétan a Meta Quest 2 és 3, Meta Quest Pro, PlayStation VR 2 és Steam VR platformokat jelenti.

A zenék természetesen megmaradnak, az irányítást pedig a VR-cuccokhoz igazítják. Így külön célozhatunk majd a két pisztolyunkkal, manuálisan tölthetjük újra fegyvereinket, kardunkkal meg a ritmusra kaszabolhatjuk ellenfeleinket. A mozgáshoz pedig használhatjuk joysticket, közlekedhetünk a teljes VR térben, de akár ülve is játszhatunk.

A Metal: Hellsinger VR megjelenésére valamikor 2024-ben fog sor kerülni.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Metal: Hellsinger VR
  • Metal: Hellsinger VR
  • Metal: Hellsinger VR
  • Metal: Hellsinger VR
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!