25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

63 Days – a Destructive Creations újra stratégián dolgozik

Mondhatjuk úgy is, hogy megismételnék a War Mongrels sikerét.

Írta: GeryG

A Destructive Creations stúdió és kiadó immár tíz éve szállítja az általában véres játékait. Legutóbb egy olyan műfajban próbálkoztak, amely csak az elmúlt évtizedben kapott új erőre. A War Mongrels egy valósidejű lopakodós taktikai játék volt, amely a második világháború keleti frontjára repítette a játékosokat. Bár nem volt teljesen kiforrott, voltak hibái, egyértelműen a legjobb játékok közé tartozott a műfaj reneszánszában.

És úgy tűnik, hogy a sikerét most megismételné a stúdió, akik bejelentették a 63 Dayst. A játék 1944-ben játszódik a megszállt Varsóban. A játékosok pedig a helyi ellenállók kis csapata felett vehetik át az irányítást. A nyílt sisakos harcok szóba se jöhettek akkoriban, így maradt a lopakodás és az ellenség becserkészése.

A fejlesztők nem titkolják, hogy a War Mongrels által kitaposott úton haladnának tovább, ismét megpróbálva felrázni a műfajt néhány egyedi játékelemmel. Az első előzetes alapján nem is beszélnek a levegőbe, hiszen a két játék valóban eléggé hasonlít. Ismét be kell cserkésznünk az ellenséget, akiknek figyelhetjük a látóterét. Minden karakterünknek lesznek egyedi képességei, amelyeket kombinálva cselezhetjük ki vagy csapdázhatjuk be az ellenséget. A holttesteket el kell rejteni, ha pedig szorul a hurok, ismét segítségül hívhatjuk a nagyobb tűzerőt is (bár ez továbbra is eléggé idegen lesz az alapvető játékmenettől).

A 63 Days egyelőre nem kapott megjelenési dátumot, de várhatóan még idén megérkezik PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, illetve Xbox Seris X/S-re és Xbox One-ra. A játék hamarosan egy publikus demót is kapni fog, de ennek dátuma szintén nem ismert még.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • 63 Days
  • 63 Days
  • 63 Days
  • 63 Days
  • 63 Days
  • 63 Days
  • 63 Days
  • 63 Days
GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!