25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Neonoir detektívtörténet lesz a Nobody Wants to Die

Az Unreal Engine 5 hajtja a játékot, ami így bámulatos látványt ígér.

Írta: GeryG

A Plaion gondozásában készül a Critical Hit Games első játéka, a Nobody Wants to Die. Ez eddig nem feltétlenül túl izgalmas hír, ám ha megnézzük az alábbi előzetest és az első képeket, akkor máris más megvilágításba kerülhet a dolog. Egy neonoir vagy cybernoir világba csöppenünk egy gyilkosságsorozat kellős közepén.

A történet 2329-ben játszódik New Yorkban vagy pontosabban abban, ami megmaradt belőle. James Karra detektív egy halálközeli élmény után a legnehezebb ügyet kapja főnökétől: egy sorozatgyilkos után nyomoz, aki kifejezetten a város elit rétegéből szedi áldozatait. Nyomozásában csak egy újonc rendőr, Sara Kai van segítségére.

Elnézve a játék első előzetesét, két dolgot lehet keresgélni: a szavakat és az állunkat. Az Unreal Engine 5-nek köszönhetően bámulatos látványvilág kacsint vissza ránk a videóból és az első képekből is. Persze a grafika csak egy dolog, önmagában ritkán elég, hogy elvigyen egy játékot a hátán, ha az minden más téren alul teljesít.

Viszont a Nobody Wants to Die már csak a világával is izgalmasnak ígérkezik. A sci-fi noir stílus, ahogy a futurisztikus környezetben az 1920-as éveket idéző járművek repkednek ide-oda, remek hangulatot áraszt. Amit a játékmenetről jelenleg tudni lehet, leginkább egy kalandjáték képét rajzolja ki: a gyilkosságok helyszínein kell nyomok után kutatnunk, összerakni az apró részleteket, amihez hősünk időmanipulációs technológiáját is használhatjuk. Ennek segítségével rekonstruálni tudjuk a gyilkosságokat.

A Nobody Wants to Die PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re készül. Bár pontos megjelenési dátuma egyelőre nincs, a fenti trailer tanúsága szerint még idén számíthatunk rá.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Nobody Wants to Die
  • Nobody Wants to Die
  • Nobody Wants to Die
  • Nobody Wants to Die
  • Nobody Wants to Die
  • Nobody Wants to Die
  • Nobody Wants to Die
GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!