25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Konzolokra is jön a Sclash

A 2D-s játékban szamurájokat alakítunk, akikkel egyetlen bevitt találat is halálos.

Írta: GeryG

Tavaly nyáron jelent meg PC-re a Bevel Bakery stúdió játéka, a Sclash. Ebben a végtelenül stílusos megjelenésű 2D-s alkotásban szamurájok a főszereplők, akik különböző helyszíneken csapnak össze egymással. Mondhatnánk, hogy kardozós játék, de az nem fedné le megfelelően a játékmenetet.

Itt ugyanis a cél az, hogy azt a bizonyos egy találatot bevigyük. mivel egyetlen csapás is halálos. Azt viszont nem egyszerű bevinni, hiszen csak tökéletes időzítéssel, a megfelelő mennyiségű staminával és légzéssel kivitelezhető. És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az ellenfelünk pontosan ugyanazt akarja, mint mi: bevinni a halálos csapást.

A játékosok öt szamuráj közül választhatnak, akikkel tizenhat helyszínen harcolhatnak. Ha elég ügyesek, ötvennél is több kozmetikai elemet oldhatnak fel karakterükhöz, aki a Natsu és Aki klánok közötti háború közepébe csöppen. Mindezt a játék kézzel rajzolt hátterekkel és karakterekkel tálalja, ami egyedivé és stílusossá teszi.

A Sclash PC-re már elérhető, de mostanra az is kiderült, hogy mikor érkezik meg konzolokra. Az eredeti tervek szerint erre már tavaly sor került volna, ezzel szemben a premier csak május 2-án várható. Ekkor PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, Xbox Series X/S-re és Xbox One-ra, valamint Nintendo Switchre is megérkezik.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Sclash

Platform:

Fejlesztő: Bevel Bakery

Kiadó: Just for Games

Megjelenés:
2023. augusztus 4. PC
2024. május 2. PS4, PS5, X1, XSX, Switch

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!