25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Döcögős az XDefiant rajtja

Többszöri halogatás után ma végre elrajtolt a Ubisoft ingyenes shootere, épp csak a szervereknek nem szóltak erről.

Írta: GeryG

Valahogy a Ubisoftnak tradicionálisan nem mennek a videojátékmegjelenések. Mondhatnánk úgy is, hogy lassan már annak van igazi hírértéke, ha egyik-másik új játékuk premierje körül nincs semmi gubanc. Nos, ha így van, akkor most a többségnek nem szökik az egekbe a pulzusa, ha azt mondom, hogy a régóta várt, ma végre megjelent XDefiant rajtja sem zökkenőmentes.

Az ingyenes shootertől elég sokat várnak a francia kiadónál, hiszen a mindenkori egyik legerősebb brandjükre, a Tom Clancy-játékok világára építették fel az egészet. Az ígéretek és a korábbi bemutatók alapján a játékosok is érdeklődve figyelték a projektet, amely sajnos nem nélkülözte a halasztásokat sem.

Ma viszont végre valóban megérkezett az XDefiant, és a jelek szerint tényleg elég nagy iránta az érdeklődés. Elég nagy ahhoz, hogy a szerverek ne bírják a terhelést, ami nem ritka az utóbbi években a nagyobb kiadók játékai esetében (sem). Ahogy az általában lenni szokott, rengeteg játékos nem tud csatlakozni a szerverekhez, a kicsit szerencsésebbek igen, de ők meg a folyó játékokhoz nem tudnak már beszállni.

A Ubisoft a játék hivatalos X-csatornáján röviden reagált a helyzetre és elsütötték a szokásos frázist: tudnak a problémákról és már dolgoznak azok kijavításán. Addig meg mindenki legyen szépen türelemmel, jó lesz ez, ha egyszer működésre bírják. Legalábbis reméljük, mert a nagy hype, a sok csúszás, a problémás rajt és mellé még a rossz játékélmény a legritkább esetben eredményeznek sikeres játékot…

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

XDefiant

Platform:

Fejlesztő: Ubisoft San Francisco

Kiadó: Ubisoft

Megjelenés: 2024. május 21.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!