25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

A zsindely-alátétlemez szerepe a tető tartósságában (x)

Írta: hirdetés (x)

A zsindely-alátétlemez megfelelő alkalmazása egy kulcsfontosságú lépés annak érdekében, hogy az elkészült zsindelyfedés tartós és tökéletes működésű legyen. Ez a lemez felel ugyanis a tető vízhatlanságáért azáltal, hogy megelőzi a zsindely elmozdulását, elcsúszását, így egy kiegészítő védelmet nyújt a tető számára. A megfelelő típusú és minőségű alátétlemezt helyileg a zsindely és a tetőgerendák közötti területen kell elhelyezni, ami véd az időjárás viszontagságai ellen, mivel egyszerre képez vízzáró és vízálló réteget a zsindely alatt.

A zsindely-alátétlemezek megjelenése

Ezek a csomeszigeteles.hu oldalán is kapható zsindely-alátétlemezek a nevükkel ellentétben puha, rugalmas, egyszerűen illeszthető és formálható anyagok, melyeket általában tekercsben kaphatunk meg. Ez a kiegészítő elem távol tartja a vizet és a nedvességet, megvédi a tetőfedés alatti vízszigetelő réteget, így elsősorban a vízszigetelésben van kiemelt szerepe. Emellett további előnye, hogy stabilizálja a tetőt, hőszigetel és még a zajszintet is csökkenti.

A zsindely-alátétlemezek további felhasználási területe

Az alátétlemezt nem csak kizárólag a tetőfedés során lehet felhasználni, hanem az építőipar más területein is remek szolgálatot tesznek. Pince- és alagsori szigetelés esetén megvédik a falakat a nedvességtől, a fal vagy a homlokzat szigetelésénél a hőszigetelő képességét használhatjuk ki. A padló szigetelésekor a zaj- és hőveszteséget csökkenti, de csempe alatt a vízszigetelésre is tökéletes.

A zsindely-alátétlemez szerepe a tető tartósságában (x)

Az alátétlemezek típusai

Többféle típus közül is választhatunk, a szakemberek leggyakrabban a bitumenes alapú lemezeket alkalmazzák, ezek a termékek faforgácsból és bitumenből készülnek. Vannak oxidált bitumenes alátétlemezek, melyek üvegfátyol hordozóbetéttel rendelkeznek, valamint az alátétlemezt erősíthetik üvegszállal vagy poliészterrel. Egyes termékek öntapadók, amely a rögzítésüket segíti.

Az üvegfátyol hordózóbetéttel készült lemezek

A Charbit V13 oxidált bitumenes alátétlemez üvegfátyol hordozóbetéttel készült. Kiválóan alkalmas talajszint alatti szerkezetek szigetelésére, de a meredek tetők esetén is alkalmazható, tetőhéj alatti elválasztórétegként. Az üvegfátyol hordozóbetét kiválóan ellenáll a magas hőmérsékletnek és a napfénynek, vízállóságot és mechanikai ellenállást biztosít a termék számára.

A poliészter-szövetes változat

A Fimbar P oxidált bitumenes alátétlemez poliészter hordozóanyagot tartalmaz. Ennél a terméknél a lemez egyik oldalán az oxidált bitumen található, ezenkívül mindkét oldala TNT, nem szőtt textíliával van védve. Képes arra, hogy csökkentse a tetődeszkázat szabálytalanságát, védi az ácsszerkezetet, vízelvezető rétegként is használható.

Egyre elterjedtebbek a “zöldtetők”, melyek a városokban csökkentik a hőhatást, javítják a levegőminőséget és természetközeli érzést keltenek. A bitumenes alátétlemezek a zöldtetők kialakításához is alkalmasak, ezáltal biztosítják a fenntartható építészet elterjedését.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!