25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

A 162 éves italóriás (x)

Írta: hirdetés (x)

Van egy olyan ital, amely igen népszerű. A partik elmaradhatatlan kelléke, a koktélok alapanyagául szolgál, sokak kedvence. Nem más ez, mint a rum, amelyből a legismertebb egy konkrét márkához kapcsolódik. Talán nem született volna meg ez a változat, ha a gyár alapítója nem kísérletezik.

Európában és a világ számos táján a Bacardi név nem ismeretlen. Kevesen tudják azonban, hogy a márka honnan indult, és mennyi ismert ital tartozik még a portfóliójukba. A piaci részesedés megszerzése azonban cseppet sem vetett vissza az általuk kínált italok minőségén.

Rumban a legjobbak között

Az 1862-ben alapított családi vállalkozás az eredeti receptúrán finomítva 1962 óta változatlan formában gyártja a rumokat. Ez is hozzájárult a Bacardi sikeréhez és népszerűségéhez. A kezdetek után a kubai forradalom alatt az USA-ba emigrált család mára a világon 38 székhellyel rendelkezik, amiből 14 csak a rumokkal foglalkozik.

A 162 éves italóriás (x)

Miből készül a rum?

A rum alapja a melasz, melyet cukornádból nyernek. A lepréselt cukornádból nyert lét élesztővel oltják, és legalább 30 napig érlelik. A lepárlást követően különböző szűrési folyamatok következnek. Végül jön az érlelés, ami általában tölgyfa hordóban történik, és akár 10 évig is eltarthat. Ettől a folyamattól, és a benne eltérő lépésektől kapja meg a rum a fajtájának megfelelő jellemző színt, alkoholfokot és zamatot.

A legnépszerűbb Bacardi rumok

Az eltelt 162 év során a cég nem állt meg egy fajta gyártásánál. Az Italkereso széles választékában megtalálhatjuk azt, ami az ízlésünknek vagy éppen a pénztárcánknak megfelel.

  • Bacardi Blanca: klasszikus fehér rum
  • Bacardi Carta Oro: világos arany színű rum
  • Bacardi Carta Negra: sötét színű, klasszikus rum
  • Bacardi 151: igazi különlegesség, 8 évig tölgyfahordóban érlelt rum, egzotikus vaníliás aromával
  • Bacardi Castillo: fűszeres, sötét színű rum, szintén érdemes önmagában fogyasztani

Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a Bacardi rumból?

A Bacardi rumok között vannak olyan fajták, amiket vétek lenne koktélba keverni. Ezek érlelési ideje és módja olyan különleges aromát kölcsönöznek neki, amit érdemes önmagában fogyasztani. Az igazi műkedvelők 3-4 jégkockával fogyasztják, ami még jobban kiemeli a kellemes aromákat.

A könnyedebb fehér rumok számos népszerű koktél alapját adják. Rum alapú koktélok a citrusos Mojito, a gyümölcsös Pina Colada, a Cuba Libre és a Daiquiri is. Érdemes kísérletezni a hozzánk közelálló ízvilágú koktélokkal.

Családi vállalkozásból világóriás

A Bacardi cég a mai napig családi kézben van, bár a családi vállalkozás ma már dollármilliárdos konszernné nőtte ki magát. Az 1970-es évek végére a legnagyobb szeszesitalgyártó cég lett a világon. A növekedést nem csak a rumok népszerűsége, de okos üzleti döntések sorozata is adta. Az idők során megvette a közismert Martini brandet, de van whiskey és vodka márka is a Bacardi cég birtokában.

Akár elegáns, sok időn keresztül érlelt italt választanánk egy csendes beszélgetéshez, vagy éppen egy hangos parti közepén innánk egy könnyed koktélt, a Bacardi nem hagy cserben egyik helyzetben sem.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!