25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Középkori roncsderbi?! Jön a War of Wheels!

Középkori erődökben és városokban irányíthatunk páncélozott autókat, amikkel a többiek kivégzése a cél.

Írta: GeryG

Lehet, hogy a következő divat a különféle korszakok jellemzőinek vegyítése lesz? Jó példa erre a Kingmakers, amelyben középkori várostromokon vehetünk részt napjaink járműveivel és fegyvereivel. Valami hasonló koncepció mentén készül a Dreambits stúdió új játéka, a War of Wheels is.

Ebben ugyanis a játékosok egy egyértelműen középkori környezetbe csöppennek: várak, erődök, faházas városok közt furikázhatnak. Igen, furikázhatnak, ugyanis a lovak és szekerek helyett itt a Carmageddonra emlékeztető gépszörnyek volánja mögé pattanhatunk majd. Ezekkel a járgányokkal kell a többi versenyzőt lehetőség szerint likvidálni, amihez mindenféle fegyvert és kiegészítőt felhasználhatunk.

A játékosok fejleszthetik és szerkeszthetik is járművüket, amelyre számszeríjat, szöges páncélt, de akár puskákat és dárdákat is szerelhetnek. A játék során egy nagy térképen közlekedhetünk Zeranthia birodalmában egyik várostól a másikig vagy a várak és erődök között. De út közben bármikor útonállók támadhatnak ránk. Akármiért is keveredünk csatába, azt már nem a térképen, hanem a játék világában vívhatjuk meg.

A War of Wheels finoman szólva sem tűnik korszakalkotó játéknak, de még csak egyedinek se nagyon. Ezzel együtt még simán lehet belőle sikeres játék, ha a trailerben látottaknál valamivel kiforrottabb és változatosabb játékmenetet kapunk. A fejlesztőknek még van ideje csiszolni a játékon, hiszen az még nem kapott megjelenési dátumot. Demót viszont igen, ez a Steamen érhető el, vagyis a War of Wheels PC-re biztosan elkészül. Konzolos változatról pedig egyelőre nincs szó.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • War of Wheels
  • War of Wheels
  • War of Wheels
  • War of Wheels
  • War of Wheels
  • War of Wheels
  • War of Wheels
  • War of Wheels
  • War of Wheels

War of Wheels

Platform:

Fejlesztő: Dreambits Studios

Megjelenés: 2024.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!