25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Osztrák autópálya matricát vennél? Ezekről mindenképp tudnod kell! (x)

Írta: hirdetés (x)

A legtöbb országban, így Ausztriában is fizetősek az autópályák. A jó hír az, hogy nem kell vagyonokat költened arra, hogy igénybe vedd nyugati szomszédunk gyorsforgalmi útjait, és nem is túlságosan bonyolult szert tenni úthasználati jogosultságra.

Az osztrák autópálya matrica vásárlás a fejlett technológiának köszönhetően ma már zökkenőmentesen lebonyolítható az interneten az Evignet24 oldalán keresztül. Így nem kell azon aggódnod, hogy miként tudod átlépni az országhatárt úgy, hogy ne büntessenek meg, hiszen már az indulás előtt az otthonod kényelméből beszerezheted a szükséges vignettát. Ehhez mindössze egy számítógépre vagy okostelefonra, valamint internetkapcsolatra lesz szükséged.

Fedezd fel Ausztria látványosságait kötöttségektől mentesen!

Az osztrákok büszkék a csodálatos hegyvidéki tájaikra és gazdag kulturális örökségükre, nem véletlenül. Mindemellett páratlan gasztronómiai élmények várnak rád, ha meglátogatod Ausztriát.

Osztrák autópálya matricát vennél? Ezekről mindenképp tudnod kell! (x)

A legkönnyebben ezt négykeréken teheted meg. A remekül kiépített osztrák autópálya-hálózatnak köszönhetően rendkívül kényelmes az utazás, és gyorsan leküzdheted a több száz kilométeres távolságokat. Összesen több, mint 2200 kilométernyi autópálya szakaszt vehetsz igénybe egyetlen matricával.

Az ország legnagyobb autóútja az A1-es jelzést viseli, ez az, amelyik a nyugati és a keleti határ között húzódik. Ausztria egyik legdélebben található települését, Graz városát az A2-es autóút köti össze Villach-hal. Lényegében minden nagyvároshoz el lehet jutni autópályán keresztül, nem tartozik a kivételek közé a főváros, Bécs sem, ahogyan Salzburg sem.

Néhány kattintás, és már meg is vásárolhatod az osztrák autópálya matricát

Az internetnek hála nem kell sorban állnod ahhoz, hogy neked is legyen osztrák autópálya matricád. Elég, ha az Evignet24 oldalára navigálsz, majd az autópálya matrica menüpont alatt kiválasztod Ausztriát.

Először arról kell döntést hoznod, hogy egynapos vagy 10 napra szóló matricát vásárolnál-e. Ezt követően beállíthatod, hogy azonnal kezdődjön a matrica érvényessége vagy egy későbbi időpontban. Lehetőséged van akár arra is, hogy hetekkel előre vásárolj matricát. Amennyiben így cselekszel, akkor abszolút stresszmentesen kezdheted meg az utazást. Azt, hogy melyik napon kezdődjön a matrica érvényessége, egy naptárból tudod kiválasztani.

A rendszer kérni fogja természetesen a gépjárműved felségjelét és rendszámát. Fontos, hogy ügyelj arra, hogy az adatokat pontosan gépeld be, hogy elkerüld a későbbi kellemetlenségeket. A következő lépésben a telefonszámodat és az e-mail-címedet kell megadni. Végül a matrica árát bankkártyával fogod tudni kifizetni.

Nem érdemes kockáztatni

Osztrák autópálya matrica nélkül semmiképpen sem érdemes fizetős utakon barangolni Ausztriában, mivel akár több száz eurós bírságot is kaphatsz. Az európai országok között érvényben lévő egyezmény szerint a bírságot attól függetlenül behajthatják rajtad, hogy melyik ország állampolgára vagy.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!