Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A valóság Amerikában

2004.01.16. 11:43 | Dino | kategória: Mozi

Jim Sheridan rendező mindig is személyes témákkal foglalkozott: talán ezért játszódnak filmjei általában Írországban. Ám most elkészítette eddigi legszemélyesebb filmjét. Az Amerikában (In America, hazai bemutató: január 29.) róla, a feleségéről és két lányáról szól; és hogy minden hiteles legyen, két lányával íratta meg a forgatókönyvet. Igaz, néhány apróbb hazugság is feldúsítja a szüzsét: a film története szerint az Írország helyett New Yorkban boldogulni próbáló családhoz tartozott egy harmadik gyerek is, aki nem sokkal az indulásuk előtt halt meg. Őt a rendező bátyjáról mintázták, de az egyszerűség kedvéért a fiának írták meg.
A valósághoz való meghökkentő közelség azonban inkább zavarta, mint megihlette a stábot. Samantha Morton, aki a filmbéli feleséget alakítja, fel is lázadt a rendezője ellen.
– Én csak úgy tudok megközelíteni egy szerepet, mint egy fantáziaszüleményt. Nem görcsölhetek nap, mint nap azon, hogy a rendezőm feleségét játszom. Igyekeztem kiverni ezt a fejemből, és bár ismerem Jim feleségét, meg sem próbáltam hasonlítani rá! – nyilatkozta a színésznő. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló