Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Angelina Jolie a sírban

2004.03.12. 22:17 | Dino | kategória: Mozi

Angelina Jolie új filmje, az Életeken át (Taking Lives, hazai bemutató: április 22.) egy sírgödör képével kezdődik. Jolie a sírban fekszik, ott, ahol nemérgen egy gyilkosság áldozatára találtak rá. Amikor kiemelkedik a sírból, már nemcsak az halottról rendelkezik jó néhány adattal, hanem arról a titokzatos férfiról is, aki odajuttatta áldozatát.
Jolie ugyanis profilert, az elkövető jellemrajzát rekonstruáló rendőrségi szakembert alakít a thrillerben. És bár a forgatókönyv számos fantasztikus fordulatot tartalmaz, és Jolie jó néhány egészen meglepő és váratlan követekeztetést von le apró részletekből, a legmeglepőbb még is az, hogy ezek legtöbbje a valóságban is megtörténhetne.
A thriller szakértője, a nyugdíjas Robert Ressler ezredes korábban az FBI-nál dolgozott és a hetvenes években ő hozta létre azt az egységet, mely a pszichológia és a bűnüldözés egyesítésével új szakmát hozott létre: a profilerét. Ressler azóta szakértő volt A bárányok hallgatnak-ban, a Hannibal-ban és még számos thrillerben. Az Életeken át is magán viseli közreműködésének nyomait. Sőt, az ezeredes azt is elmondta újságíróknak, hogy a filmet nyitó jelenet is a valóságon alapul: egyszer ő maga feküdt be egy sírba, hogy beleélhesse magát a gyilkos gonolatvilágába. A filmek jobbak a valóságnál. Az ezredes helyén a nézők Angelina Jolie-t látják majd. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló