Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

FIFA 2006 4v4 Focikupa eredmények

2005.10.03. 21:45 | szerző: Madrac | kategória: Játék

A zord időjárás ellenére összesen 39 csapat, azaz csaknem 200 diák küzdött meg egymással tegnap, az Electronic Arts Magyarország FIFA 06 4v4 focikupájának döntőjén. A versenysorozatra 4+1 fős csapatok nevezhettek, akiknek két színtéren kellett küzdeniük egymással: az első félidőben hagyományos fociban, míg a második félidőben Xbox játékkonzolon. A bajnokságra 11 és 18 év közötti fiatalok jelentkezhettek, akik négy korcsoportban mérkőztek meg egymással. A regionális fordulók során korcsoportonként az első két helyezett jutott tovább a döntőbe, ahol a kategóriák legjobb tíz csapata mérte össze tudását.
Az előzetes várakozásokat magasan felülmúlva az elődöntőkön összesen 201 csapat – azaz több mint 1000 diák – vett részt, és a nevezési helyek már a focikupa indulását megelőzően beteltek. Az elődöntők kivétel nélkül fergeteges hangulatban, hatalmas szurkolótábor jelenlétében zajlottak, akik a kedvenc csapatukkal együtt, mind a focipályán, mind a játékkonzolok előtt hangos üdvrivalgással vagy épp sajátos csatakiáltással üdvözölték a gólokat.
A tegnapi döntő során Ganxta Zolee, Harsányi Levente, Nacsa Olivér és Rakoncai Imi, az R-Port frontembere is bebizonyították, hogy nemcsak saját műfajukban, de a virtuális focipályán is megállják a helyüket. Bár a rossz idő megakadályozta őket abban, hogy a valós pályán összemérjék erejüket, de az Xbox-on való viadaltól még az eső sem riaszthatta el őket! A FIFA 06 játékon – mely péntektől kerül a hazai boltokba – Ganxta és Rakoncai a Boca Juniors, míg Harsányi és Nacsa a Barcelona színeiben mérkőztek meg egymással. A küzdelmet Világi Péter közvetítésében szurkolhatták végig a rajongók.
Rakoncai Imi, aki a valódi életben profi focista, első alkalommal próbálkozott a játék számítógépes változatán. Társai, Ganxta, Nacsa és Harsányi azonban már rutinos versenyzők, rendszeresen tartanak FIFA házi bajnokságokat is. Ganxta FIFA-beli profizmusa és Rakoncai életszerű tapasztalata azonban meghozta gyümölcsét: a csapat 3-0-ra verte a FIFA-ban egyébként otthonosan mozgó Harsányi – Nacsa párost.
Helyezések:
I. kategória – 1993-94-es korcsoport
1. Dávid és csapata – Pécs
2. Junior FC – Debrecen
3. Siklósi Kakasok - Pécs
II. kategória – 1991-92-es korcsoport
1. Barcelona – Budapest
2. BVSC – Four – Debrecen
3. Kistehén – Szeged
III. kategória – 1989-90-es korcsoport
1. Mákostészta – Budapest
2. FC Fortuna – Szeged
3. Fantastic Four – Győr
IV. kategória – 1987-88-as korcsoport
1. Alco Hools – Budapest
2. Habos Taxi – Győr
3. Botláb - Győr
Az egyes kategóriákban az első helyezett csapatok tagjai Xbox játékkonzollal, adidas ajándékcsomaggal, és vadonatúj FIFA 06 játékkal lettek gazdagabbak, de a további helyezettekre is értékes nyeremények vártak. A nyeremények összértéke meghaladta a 2 és fél millió forintot. ■

előző
következő
FIFA 2006 4v4 Focikupa eredmények
FIFA 2006 4v4 Focikupa eredményekFIFA 2006 4v4 Focikupa eredményekFIFA 2006 4v4 Focikupa eredményekFIFA 2006 4v4 Focikupa eredmények

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló
Június elején jelenik meg a Conarium Június elején jelenik meg a Conarium
Xbox One-ra és PC-re is nyár végén jön a Hello Neighbor Xbox One-ra és PC-re is nyár végén jön a Hello Neighbor
Videón a The Walking Dead: A New Frontier utolsó epizódja Videón a The Walking Dead: A New Frontier utolsó epizódja