Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Cipők a kalapács alatt

2005.10.28. 10:19 | szerző: Dino | kategória: Mozi

Hogyan találkozik Clinton elnök, II. János Pál és egy szappanopera? Az életben nyilvánvalóan sehogy. A Lurdy ház mozijának előcsarnokában azonban egymás közelébe kerülnek: november 2-án az Egy cipőben (In Her Shoes) bemutatóján számos híres magyar nő, színészek, sportolók, zenészek, politikusok és médiaszemélyiségek cipőjéből nyílik kiállítás, hogy november 16-án a legtöbbet licitálók nyerjék el őket.
A cipőkhöz pedig történetek is járnak. Dobó Kata fekete Pradáját például az teszi különlegessé, hogy a színésznő ezt viselte, amikor egy Fehér Ház-beli fogadáson kezet rázhatott Bill Clintonnal. Dávid Ibolya alkalmi cipője 2004. május 13-án vált igazi múzeumi darabbá: a politikusnő ezt vette fel, amikor a pápai audienciára indult. Zsedényi Adrienn viszont egy szappanopera szignálja számára készített videoklipből megmaradt magas sarkú cipőjét ajánlotta fel az árverésre.
És az összes többi lábbelinek is története van: esküvők, bálok, jeles napok emléke kötődik hozzájuk. Meg persze a tulajdonosuk neve, akik így segítik a jó ügyet: a mozijegye hátán mindenki megteheti ajánlatát; a licitálás eredményeként befolyó összeget pedig az Egészség Hídja Összefogás kapja. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló