Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Cash visszatér

2005.10.28. 10:20 | Dino | kategória: Mozi

Johnny Cash nem halt meg: 2003. szeptember 12-én, 71 éves korában ugyan az égi koncerttermekbe tette át a székhelyét, mégis az egyik legélőbb, kortársaira és az utána következőkre legnagyobb hatást gyakorló és legnépszerűbb zenész maradt.
Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint azoknak a listája, akik ma is szívesen játsszák a fekete ruhás gitáros számait. A múlt héten Hollywood egyik legnagyobb mozijában, a Pantages Theatre-ben jó néhányan bizonyítottak: Norah Jones, Kid Rock, a legendás Jerry Lee Lewis valamint a színészet mellett zenéléssel is foglalkozó (Janis Joplin-nak is több számot író) Kris Kristofferson is fellépett. De a nézők kizárólag erre az alkalomra rögzített videófelvételen a U2, Sheryl Crow, a Foo Fighters és Brad Paisley egy-egy számát is megnézhették.
Azok sem maradnak Cash nélkül, akik nem fértek be a terembe: a CBS az este fellépőivel egyórás műsort is készített: ebben Joaquin Phoenix és Reese Witherspoon is énekel, bár az élő előadás során csupán a nézőtérről figyelték a show-t.
Johnny Cash mostanában újra a slágerlisták rendszeres vendége: és ennek az az oka, hogy filmet forgattak az életéből: a főszerepet Phoenix játssza, Witherspoon pedig élete nagy szerelmét alakítja. A nyughatatlan (Walk the Line, hazai bemutató: 2006. február) betétdalait a színészek nem engedték át a zenészeknek: ők maguk éneklik végig a filmet. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló