Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Age of Empires II: The Conquerors Expansion

2000.06.06. 00:00 | szerző: Thomas | Előzetes

A tavalyi év egyik legnagyobb sikerének, az Age of Empires II-nek az első hivatalos kiegészítője idén szeptemberben várható. Ezúttal a történelem híres hódítói és felfedezői kerülnek a középpontba.

Age of Empires II: The Conquerors Expansion

Öt új civilizáció lesz a játékban: hunok, aztékok, maják, koreaiak és spanyolok. A négy új hadjárat olyan történelmi figurákon alapszanak, mint Attila a hun, El Cid vagy Montezuma. Harcolhatunk tehát a mórokkal Spanyolországban, végigrabolhatjuk egész Európát, stb. Lesz még nyolc történelmi ütközet is, ahol Vörös Erik, V. Henrik, vagy Yi Sun-shin bőrébe bújhatunk.

11 teljesen új egység - pl. huszár lovasság, alabárdos gyalogság, petárda, robbanó kamikaze ostrom egység, azték jaguáros harcos, maja tollas íjász, spanyol kalandor, hun tarkan - és 25 új technológia - pl. karavánok, gyógyfüvek, eretnekség, vérvonal, papi uralom - vár majd ránk. A régi civilizációk is kaptak egy-egy új technológiát pl. kínai rakéta, japán kataparuto, brit lovas katona, perzsa elefántvezető.

Age of Empires II: The Conquerors Expansion

Új térképtípusok lesznek a Yucatan esőerdői, a Ghost Lake fagyott vizei. Új, a valóságnak megfelelő térképek is lesznek, melyeken egyes történelmi konfliktusokat eredeti helyszíneken játszhatunk le, például Olaszországban vagy Japánban.

Egyéb újítások közé tartozik még például, hogy a megszűnő farmok végre automatikusan újjáépülnek. Ez az opció már nagyon hiányzott. Már nem csak a szárazföldi, hanem a vízi egységek is formációban mozognak. A faltörő kosok eddig nem voltak a játék legjobban használható egységei, most ez is megváltozik. Ugyanúgy egységeket rakhatunk beléjük, mit az őrtornyokba. Ezek a katonák extra védelmet kapnak, növelik a kos erejét és sebességét. Okosabbak lesznek a falusak. Intelligensebben építik a falakat (nem tudom, hogy ez pontosan mit jelent, remélhetőleg azt, hogy nem falazzák ki/be magukat örökké), és az építés után nem csak álldogálnak, hanem automatikusan elindulnak nyersanyagot gyűjteni. Ez nem biztos, hogy a legjobb ötlet, de majd meglátjuk. A szövetséges MI játékosokat chat parancsokkal utasíthatjuk pl. támadásra, illetve arra, hogy a gazdaságra, vagy a hadseregre koncentráljon.

Age of Empires II: The Conquerors Expansion

Természetesen új multiplayer játékmódok is kerülnek a kiegészítésbe, pl. a Defend the Wonder, King of the Hill, Wonder Race. Az interneten vagy helyi hálón maximum nyolcan játszhatunk majd az MSN Gaming Zone-on keresztül. ■

Age of Empires II: The Conquerors ExpansionAge of Empires II: The Conquerors ExpansionAge of Empires II: The Conquerors ExpansionAge of Empires II: The Conquerors ExpansionAge of Empires II: The Conquerors ExpansionAge of Empires II: The Conquerors ExpansionAge of Empires II: The Conquerors Expansion
Age of Empires II: The Conquerors Expansion
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Age of Empires II: The Conquerors Expansion

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló