Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

20 éves a Logitech - sajtótájékoztató

Beszámoló a cég új termékeinek bemutatásával.

2001.09.25. 00:00 | szerző: Dino | Egyéb

Jövő heti húsz éves születésnapja alkalmából rendhagyó helyszínen, a Thália Színházban tartotta meg sajtótájékoztatóját a Logitech. A rendezvény első felében Szabó Gyula és egy pantomimtársulat előadásában, humorosra vett előadás keretében ismerhettük meg a Logitech történetét az első egértől napjainkig. Ezután a Logitech hazánkat első alkalommal meglátogató elnök-vezérigazgatója, Guerrino de Luca számolt be a cég terveiről, végül pedig az új termékekről hallhattunk részletes beszámolót.

20 éves a Logitech - sajtótájékoztató

Végre nem csak képen láttuk, hanem kézbe is foghattuk az ECTS-en bejelentett új gamepadet, a WingMan Cordless Gamepad-et, mely nevének megfelelően egy drótnélküli vezérlő, mely 2,4 GHz-es rádiófrekvencián üzemel. Az eszköz hatótávolsága 5 méter, az elemek pedig 50-70 óra játékhoz elegendőek. A gamepad csatlakoztatása is egyszerű: a vevőt az USB portra kötjük, majd megnyomjuk a rajta lévő gombot, mire az megtalálja a hozzá csatlakozó vezérlőnket. Ráadásul két beépített motorjával vibrációs visszajelzést is kaphatunk, amennyiben a játék támogatja ezt a funkciót. A gamepad 11 programozható gombot, két analóg és egy digitális kart, valamint egy tolóerő-szabályzó csúszkát tartalmaz.

Kipróbáltuk a versenyautókhoz kormányt gyártó MOMO céggel karöltve készített új force feedbackes kormányt, a MOMO Force-ot is. A bőr borítású kormánykerék igen kényelmes, a két nagyméretű, acél váltókar is jól elérhető, és a kormány alumínium borítású középső részén lévő hat gombra se lehet panasz, ennyi gomb mindenképpen elég lesz egy-egy játékhoz. A pedálok talpazata igen nagyméretű, nehézsége is megfelelő, és a rajta lévő két fém pedál is nagyszerűen üzemelt a próba során. Az új kormány októbertől lesz kapható.

20 éves a Logitech - sajtótájékoztató
Guerrino de Luca

A webkamerának és kisebb digitális fényképezőgépnek is használható QuickCam Travelert két új kis kamera váltja fel. A nagyobbik típus a ClickSmart 510, mely egy 8 MB-os (cserélhető) SmartMedia kártyán rögzíti a képeket. A gép maximális felbontása digitális fényképezőgépként 1280*960 (1,3 megapixel), webkameraként 640*480. Beépített vakut is tartalmaz, mely szintén újdonság a QC Travelerhez képest. A képeket egyszerűen áttölthetjük a számítógépre, ehhez elég bekötni az USB kábelt és megnyomni a kamerán erre elhelyezett külön gombot. A kisebbik, ClickSmart 310-es típus maximális felbontása 640*480, nem tartalmaz vakut, és memóriája se cserélhető, ráadásul kisebb is. A kamerákhoz járó szoftver maximálisan leegyszerűsíti azok használatát. A két kamera novembertől kerül a boltokba.

Korábban már hírt adtunk az új drótnélküli billentyűzetről, mely a Cordless Desktop Optical csomagban egy rádiós optikai egérrel együtt lesz kapható. Az extra lapos, fekete színű billentyűzet rengeteg extra gombbal rendelkezik, ráadásul egy görgő is van rajta, mely szintén sokféle alkalmazás használatát egyszerűsíti. Remélhetőleg hamarosan szerkesztőségünkben is tesztelhetjük az új billentyűzeteket, a látottak alapján tényleg az eddigieknél is nagyobb kényelemre számíthatunk.

20 éves a Logitech - sajtótájékoztató
A születésnapi torta

A notebook felhasználókra gondoltak a MouseMan Traveler egér tervezői. Az igen kisméretű és könnyű, ráadásul design tekintetében is nagyszerű optikai egér könnyedén elfér bárhol a notebook mellett, így aki nem tud megbarátkozni a touchpaddel, az a megszokott vezérlőeszközt használhatja noteszgépe mellé. Az egér két gombot és egy görgőgombot tartalmaz.

Egy érdekes újdonság volt a csak szóban bemutatott új optikai egér, a MouseMan Dual Optical, mely két optikai érzékelőt is tartalmaz, így jóval pontosabb irányításra ad lehetőséget.

20 éves a Logitech - sajtótájékoztató
Akcióban a ClickSmart 510

Végére hagytam egy más jellegű hírt, nevezetesen azt, hogy nyolc év után először ismét gyártani fognak Ázsián kívül is Logitech termékeket, mégpedig a magyarországi Orion Elektronikai Kft. üzemében. A két gyártósorról a cég drótnélküli termékeit szállítják majd a hollandiai raktárba. ■

20 éves a Logitech - sajtótájékoztató20 éves a Logitech - sajtótájékoztató20 éves a Logitech - sajtótájékoztató

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló