Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Kísérleti gyilkosság - Murder by Numbers DVD

Sandra Bullock ismét nyomozót alakít.

2003.01.21. 00:00 | szerző: Dino | DVD

A Beépített szépség (Miss Congeniality) után Sandra Bullockot ismét egy nyomozónő szerepében láthatjuk viszont. Ezúttal azonban valamivel komolyabb történetben szerepel, amelynek köszönhetően a Kísérleti gyilkosság inkább a thriller kategóriához áll közelebb.

Kísérleti gyilkosság - Murder by Numbers DVD

A történet középpontjában két tizenéves srác (Ryan Gosling és Michael Pitt) áll, akik a tökéletes bűntényt szeretnék végrehajtani, csak arra nem számítanak, hogy nyomozó főhősünk, Cassie Mayweather (Sandra Bullock) van olyan okos, hogy rájöjjön, kik is állnak valójában a gyilkosság hátterében. Igaz, feladatát nehezítik saját múltjának időről időre felidéződő emlékei, továbbá az is, hogy mellé rendelnek egy újonc nyomozót (Ben Chaplin), ráadásul pedig főnöke is inkább keresztbe tesz neki. A film kriminek inkább közepesnek tekinthető, hiányzik belőle a gyilkos személyének utolsó pillanatig megőrzött bizonytalansága, de ennek ellenére legalább egyszer érdemes megnézni.

A DVD képminősége kiváló, mind a nappali, mind a sok esti-éjszakai felvétel esetén szép részletes, éles képet láthatunk. A film hangja mind eredeti angol nyelven, mind a magyar szinkron esetében Dolby Digital 5.1-es. Igaz, a térhatásra a filmnek nem sok szüksége van, a hátsó hangszórókból inkább csak a környezet hangjait hallhatjuk néha, de mindenképpen dicséretes, hogy a szinkronnál is teljes 5.1 hangsávot kapunk. A feliratok között magyar és angol mellett hat további nyelv szerepel, és a hazánkban kiadásra került korongon surround módban felvett török szinkront is találunk. A menük állóképek, viszont ezt is a három hangsáv nyelvén láthatjuk.

Kísérleti gyilkosság - Murder by Numbers DVD

Extrák terén a DVD kiadás nem nevezhető bőségesnek, ugyanis a ma már szinte kötelező rendezői kommentár (melyben Barbet Schroeder rendezőt a vágóval, Lee Percyvel közösen hallhatjuk) mellett csak a film előzetese található meg a korongon. Ami azért is furcsa, mert a kommentárban még egészen az elején említik, hogy egy kimaradt jelenetet megtalálhatunk a DVD-n, ezt viszont hiába keresgéljük, mégiscsak lemaradt. (Vagy a készítők pár hónap múlva kiadnak egy dupla korongos verziót, amiben már ez is benne van? Nem hiszem, hogy ezt a megoldást sokan díjaznák...) A kommentárból amúgy sok mindent megtudhatunk a film készítésének körülményeiről, a rendező elképzeléseiről. Igaz, néhány helyen több információt is elvárhatnánk tőlük, például furcsa volt, hogy az egyik jelenetnél megállapítják, hogy jó az aláfestő zene, de azt, hogy az tulajdonképpen mi, nem árulják el :). Persze ez utóbbi már inkább csak szőrszálhasogatás.

A Kísérleti gyilkosság egy átlagos krimi, szépen átírt DVD változattal, az extrák hiánya azonban sajnos ront az összképen. Néhány kimaradt jelenet és egy „Hogyan készült...” kisfilm megelőzte volna a hiányérzet kialakulását. ■

Kísérleti gyilkosság - Murder by Numbers DVDKísérleti gyilkosság - Murder by Numbers DVDKísérleti gyilkosság - Murder by Numbers DVDKísérleti gyilkosság - Murder by Numbers DVDKísérleti gyilkosság - Murder by Numbers DVDKísérleti gyilkosság - Murder by Numbers DVDKísérleti gyilkosság - Murder by Numbers DVDKísérleti gyilkosság - Murder by Numbers DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló