Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

S1m0ne DVD

A válságba kerülő filmrendezőt egy virtuális filmsztár menti meg a bukástól...

2003.09.23. 00:00 | szerző: Dino | DVD

A Final Fantasy: A harc szelleme mozifilm bemutatása idején sokan kezdték fejtegetni, hogy vajon a benne demonstrált technikai helyzet vajon jelenti-e egyúttal a színészek feleslegessé válását. Az egyre élethűbb renderelt szereplők megjelenítése ugyanis igen magas szintet képviselt a Square animátori csapatából kinőtt filmkészítők alkotásában. A technika ilyen irányú fejlődésével kapcsolatos kérdéseket feszeget gyakorlatilag Andrew Niccol filmje, a S1m0ne is.

S1m0ne DVD

Már a filmcím leírási módja is utal arra, hogy a filmnek valamilyen köze van az informatikához, a nullák és egyesek világához. A film főhőse Viktor Taransky (Al Pacino), egy válságba került művészfilm-rendező, akit miután főszereplője faképnél hagyja a forgatás során, egy tudós programozó keres fel, és a színészeket pótló szoftverét ajánlja neki. (A cím – és a címszereplő virtuális hölgy neve – ennek a szoftvernek, a Simulation One-nak a rövidítése.) Taransky mindezt a legnagyobb titkolózás közepette használja fel, és a kreált színésznővel, Simone-val óriási sikereket arat, miközben mindenki meg van győződve arról, hogy egy élő színésznő játszotta a szerepet. A nagy titkolózás és a meglepetésszerű siker azonban kicsit Taransky agyára is megy, sokszor már ő se tudja, meddig tart a virtuális világ és hol kezdődik a valóság. Mindeközben pedig egy újságíró próbálja lerántani a leplet a titokzatos Simone-ról. A film története érdekes, a két óra elegendő cselekmény tartalmaz, mindezt pedig humorral tűzdelték, pont a megfelelő mennyiségben. Összességében egy élvezetes filmhez volt szerencsém.

S1m0ne DVD

A DVD változaton az eredeti – Dolby Digital 5.1 EX – angol hang mellett magyar, cseh és lengyel szinkront találunk (ezeket már csak sima 5.1-es kódolással), és természetesen nem maradt le a magyar felirat se. Két 7 perces werkfilm került a korongra, melyből az elsőben („A virtuális sztár”) a közreműködők beszélnek a filmről, és mellé filmrészleteket vágtak be, míg a másik („S1M0NE szimulátor”) pedig a „főszereplő” készítéséről szól. Ezeknél érdekesebbek a kimaradt és alternatív jelenetek, melyek sok érdekes részletet tartalmaznak, és jól megállták volna a helyüket a filmben (gondolom a stúdió döntése miatt voltak kénytelenek végül 2 órásra vágni a mozit). Összesen 19 hosszabb-rövidebb rész látható, köztük Taransky filmjeinek „teljes” verziói. Végül egy elő-előzetest és egy előzetest láthatunk a filmről. Ez utóbbiak kivételével az összes extra alá is választható magyar felirat.

S1m0ne DVD

Bár extrák terén – a kimaradt jeleneteket kivéve – nem sokat kínál a S1m0ne DVD, akinek tetszett a film, egy jó kép- és hangminőségű kiadványt helyezhet polcára, ha megvásárolja. ■

S1m0ne DVDS1m0ne DVDS1m0ne DVDS1m0ne DVDS1m0ne DVDS1m0ne DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló