Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Szörnyek keringője DVD

Dráma egy halálraítélt és kivégzőjének családjairól.

2003.12.21. 00:00 | szerző: Dino | DVD

Hank Grotowski (Billy Bob Thornton) egy büntetés-végrehajtó intézet embere, ahol épp egy fekete férfi, Lawrence Musgrove (Sean “Puffy” Combs) kivégzésére készülnek. Fia, Sonny (Heath Ledger) is itt dolgozik, neki ez lesz az első kivégzése. Hank rasszista apjával együtt ők hárman képviselik a történet egyik fő szálát. A másik szálat az elítélt családja jelenti: felesége, a pincérnőként dolgozó Leticia (Halle Berry, aki Oscar-díjat is kapott alakításáért), valamint kissé túlsúlyos fiuk, Tyrell. A két szál tragédiák során keresztül kapcsolódik össze, és a két főszereplő, Hank és Leticia szerelméhez vezet, miközben szinte folyamatos drámai feszültségben megy előre a történet.

Szörnyek keringője DVD

A film DVD változatán az 5.1-es Dolby Digital angol hang mellett 5.1 és dts kódolásban is megtaláljuk a magyar hangot, és kapunk természetesen angol illetve magyar feliratot is. A kép nem tökéletes, sokszor szemcsés, illetve a kópián lévő szöszöket, filmhibákat se tüntették el róla.

Szörnyek keringője DVD

A magyar felirattal ellátott extrák változatosak, de szívesen láttam volna még a lemezen például egy audiokommentárt vagy néhány kivágott jelenetet (a külföldi kiadáson két kommentár-sáv is szerepel). Mindenekelőtt megnézhetjük a film kétféle előzetesét, majd 23 percben, igen alaposan megtudhatjuk a készítők elképzeléseit az egyik börtönbeli jelenetről. Részletesen hallhatunk a jelenet hátteréről, a történetben betöltött szerepéről, a helyszín kiválasztásáról, a fényképezésről, a vágásról és a zenéről, és azt is megtudhatjuk belőle, hogy egy igazi börtönben folyt a forgatás. Egy 8 perces összeállításban az aláfestő zenéről hallhatunk. Hat kisebb (1-3 perces) interjú is került a lemezre, ezekben a három főszereplő és a rendező nyilatkozik különböző témákban: a forgatókönyvről, a karakterekről, a rendezőről, Billy Bob Thorntonról, Halle Berryről, valamint a film üzenetéről. Végül néhány statikus képen a főbb alkotók filmográfiáját tekinthetjük meg. ■

Szörnyek keringője DVDSzörnyek keringője DVDSzörnyek keringője DVDSzörnyek keringője DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló