Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Kapj el, ha tudsz DVD

Egy valódi szélhámos érdekes története kétlemezes kiadásban.

2004.01.07. 00:00 | szerző: Dino | DVD

Steven Spielberg filmjének főhőse ifj. Frank W. Abagnale (Leonardo DiCaprio), aki szülei válásakor megszökve otthonról nagy szélhámossá vált, becsapott mindenkit, akit csak tudott, csekket hamisított, pilótának, orvosnak és ügyvédnek adta ki magát, szép nagy vagyonra tett szert és nagylábon élt, míg végül az FBI nyomozója, Carl Hanratty (Tom Hanks) el nem kapta. A sztori valós alapokon nyugszik, Abagnale valóban élt, sőt, még mindig él, és egy könyvben írta meg történetét, ez adta a forgatókönyvhöz az alapot. Bár DiCapriot sose bírtam (leszámítva talán azt a régi filmet, melyben Robert DeNiro folyton ütötte-verte :-), ez egy olyan film volt, melyben nem zavart jelenléte, Tom Hanksszel jól alakították a rájuk osztott szerepeket.

Kapj el, ha tudsz DVD

A DVD változat két korongon került a boltokba. Az első lemezen található a két és negyed órás film, jó képminőséggel és sokféle hangsávval (magyar DD 5.1, angol DD 5.1 és dts, valamint lengyel és cseh DD 5.1), magyar, angol és számos más felirattal. A kb. másfél órányi extra a második korongra került, 5-30 perces kisfilmek formájában, magyar felirattal.

Egy negyedórás werkfilmben a kulisszák mögé pillanthatunk, és meghallgathatjuk a főbb alkotókat a filmről. Külön kisfilmek szólnak mindegyik fő szereplőről, a karakterek hátteréről és arról, hogy miért pont az adott színészre esett a választás. Egy újabb filmecskében John Williams beszél a film hangulatához sokban hozzájáruló zene komponálásáról. Kb. 15 percben megszólal a történet valódi főhőse, az igazi Frank W. Abagnale, aki három jelentősebb pontját emeli ki a sztorinak. Meghallgathatjuk az FBI véleményét is a dolgokról, elsődlegesen a filmhez tanácsadóként közreműködő ügynöktől. Végül 5 percben a főszereplők és Spielberg zárja le az extrák sorát, mintegy összefoglalásul. Találunk még néhány képgalériát is, a szereplőkről, a forgatásról és a jelmeztervekről.

Kapj el, ha tudsz DVD

A Kapj el, ha tudsz egy remek film, melyhez nagyszerű DVD kiadás társul. Még el tudtam volna képzelni hozzá egy audiokommentárt, melyben az igazi Abagnale is kommentálja az eseményeket, de Spielberg filmjeihez nem szokott kommentár lenni. ■

Kapj el, ha tudsz DVDKapj el, ha tudsz DVDKapj el, ha tudsz DVDKapj el, ha tudsz DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló