25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

DVD

Jóbarátok DVD

Februártól kezdve az év végéig a teljes sorozat megjelenik DVD változatban, magyar szinkronnal.

Írta: Dino

A Warner Home Video végre elérkezettnek látta az időt, hogy a Jóbarátok sorozat kedvelőinek nagy örömére hazánkban is kiadja a teljes sorozatot. Kisebb csúszások után végül február 3. lett a „nagy nap” pontos időpontja, ekkor kerül boltokba az 1994. szeptember 22-én kezdődött első évad 24 epizódját tartalmazó doboz.

Jóbarátok DVD

Azt hiszem, az alapszituációról és a történetről nem igazán kell szót ejteni, mivel ez a DVD csomag elsődlegesen azoknak szól, akik már ismerik és szeretik a Jóbarátokat. Nekik Rachel, Ross, Monica, Chandler, Phoebe és Joey neve igencsak sokat jelent, és akár órákon keresztül tudnak visszaemlékezni a legemlékezetesebb poénokra. Jómagam pár éve pótoltam be lemaradásomat és néztem meg a mára 10 évadra duzzadt sorozat epizódjait, és ha nem is lettem fanatikus megszállottja a hat fiatal történetének, bizony jókat röhögtem a részeken. Persze voltak mélypontok is az évek során, a vége felé közeledve pedig már egyre kevésbé fergeteges részeket láthatunk, azért mindig van egy-két olyan jelenet, melyek miatt kár lett volna akár egyetlen részt kihagyni. Így aztán a sorozat kedvelőjeként amint lehetett, lecsaptam a forgalmazónál az egyetlen tesztlemezre, hogy megnézzem, milyen formában került korongra a hazai kiadás.

Egy évad három kétoldalas DVD korongon kapott helyet. Az első szériából az első lemez B oldalát tartalmazta a tesztlemez, melyet gyorsan be is raktam a DVD játszóba. A menüben természetesen a hat főszereplő képe köszöntött, itt választhatunk a lejátszás, epizódválasztás, nyelvválasztás, és az egyetlen extraként a lemezre került Rembrandts videoklip indítása közül. A hazai kiadáson az eredeti angol nyelv mellett természetesen megtalálható a TV-ben is hallható magyar szinkron is (mindkettő sztereó hangsávként). Emellett mind magyar, mind angol nyelvű felirat is választható, igaz, a magyar szöveg néha köszönőviszonyban sincs a szinkronnal :-).

Jóbarátok DVD

A három lemez hat oldalára egyenlően lettek elosztva a részek, így a második négy epizódot volt szerencsém végignézni, a keletnémet mosóporos résztől Joey fenék-dublőrként való szereplésén és a nagy áramszüneten keresztül Nana kétszeres haláláig. Sajnos a képminőségről nem igazán tudok pozitívan nyilatkozni, de azt az információt kaptam, hogy az első sorozat ilyenre sikerült, aztán majd ahogy haladunk előre az időben, úgy lesznek majd egyre jobb minőségűek. Azt viszont ismételten megállapítottam, hogy sokkal jobb eredeti hanggal nézni a részeket és inkább messze elkerülni a szinkront. (A felirat viszont nagyon sokat segít a nehezebben érthető részeknél.)

Hamarosan tehát boltokba kerül a Jóbarátok széria első évadja, elég barátságos, 8500 Ft körüli áron. Persze aki a teljes sorozatot a polcán szeretné látni, sokat kell áldoznia rá, de ha azt nézzük, hogy egy-egy évad mintegy 10 órányi műsort jelent, elég jó ár-érték arányt kapunk :-). A második doboz február 24-én fog megjelenni, várhatóan pedig még az év végéig mind a tíz évad – tehát beleértve a jelenleg is futó utolsó szériát – a rajongóké lehet.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Jóbarátok DVD
  • Jóbarátok DVD
  • Jóbarátok DVD
  • Jóbarátok DVD
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!