Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Én pici szemem DVD

Valóságshow és horror keveréke egy alacsony költségvetésű filmben.

2004.02.26. 00:00 | szerző: Dino | DVD

A filmesek között időről-időre előáll valaki valami újszerű ötlettel egy újabb alacsony költségvetésű film elkészítésére. Ilyen volt például évekkel ezelőtt a Blair Witch Project, mellyel megmutatták, hogy egy jól megtervezett marketingkampánnyal hogy lehet jelentősen megtöbbszörözni a befektetett pénzt. De ide sorolható a jelen cikkünkben bemutatásra kerülő DVD-n lévő film is. A rendező, Marc Evans új filmjével a valóságshow-k divatját próbálja meglovagolni, egy érdekes megvalósítású, de igazából nem túl kiemelkedő thriller/horrorfilmet készítve.

Én pici szemem DVD

Az Én pici szemem alaptörténete a következő: öt fiatalt gyűjtenek össze egy új, interneten közvetített valóságshow-hoz. Feladatuk mindössze annyi, hogy hat hónapig a házban maradjanak, és csak akkor kapják meg a főnyereményt, ha senki sem távozik onnan előbb. A ház persze egy mindentől távol eső helyen van, a résztvevők külvilággal való kapcsolata pedig gyakorlatilag nulla. És persze a szervezők azért gondoskodnak bonyodalmakról...

Technikailag érdekes a film megoldása, de pont ez egyúttal hátrányára is válik. Digitális kamerákkal rögzítették az egészet, a TV-s valóságshow-khoz hasonló beállításokat használva a forgatás során. Így aztán találkozhatunk zöldes árnyalatú esti jelenetekkel, a falra szerelt, jobbra-balra forgatott kamerákkal, vagy (igazából szándékosan) életlenre állított képekkel is. És ez hosszú távon elég zavaró, kicsit amatőr hatású lett tőle az egész, olyan, amit bárki megcsinálhat akár egy webkamerával is. (Ez persze kis túlzás. :-) A történet pedig bár nem teljesen kiszámítható, nem valami nagy szám.

Én pici szemem DVD

A lemezen 5.1-es angol és spanyol hang található, a feliratok között pedig megtaláljuk a magyar nyelvet. A képminőség a fentiek tükrében szándékosan nem tökéletes, jobban visszaadva a TV-s show-kban is megjelenő képvilágot. A DVD extrákat két audiokommentár nyitja, melyekhez igény esetén angol feliratot választhatunk. Az elsőben a rendezőt és a producert hallhatjuk, míg a másik egész más formában kapcsolódik a filmhez, mint a megszokott kommentárok. Ez ugyanis egy olyan hangsáv, mely a valóságshow fikcionális készítőinek „társalgását” rögzíti. Ebben hallhatjuk, amint egymásnak utasításokat adnak, vagy csak az épp látottakat kommentálják egymásnak. Mindezt szándékosan rossz hangminőségű rádióbeszélgetés formájában.

Az extrák között találunk még egy 30 perces werkfilmet, a rendezővel és a szereplőkkel készült interjú-részletekkel, négy törölt jelenetet (egy hosszabb, tízperces epizódot a szereplők megérkezéséről a házba, valamint további három jelenetet összesen 13 percben), a szex-jelenet négykamerás változatát, valamint a filmet nyitó bemutatkozási jelenet „nyersanyagát”, a szereplők 4-5 perces bemutatkozásait. ■

Én pici szemem DVD
Én pici szemem DVDÉn pici szemem DVDÉn pici szemem DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló