Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Igazából szerelem DVD

Tíz történeti szál egyetlen filmben - egy kedves romantikus vígjáték DVD-n.

2004.04.06. 00:00 | szerző: Dino | DVD

Ez a film volt tavaly a Universal nagy kedvence, olyannyira, hogy karácsonyi üdvözlőlapjukat is ehhez igazították (stílszerűen a film címére hajazó „Christmas Actually” felirattal). A kivételezés azonban jogos: egy egyéni megoldású, kedves romantikus vígjátékot láthattunk a moziban – és most már DVD-n is megnézhetjük.

Igazából szerelem DVD

A rengeteg népszerű színészt felvonultató filmben gyakorlatilag tíz különböző történeti szál fut szinte párhuzamosan, néha-néha egymásba gabalyodva egy-egy szereplő kapcsán. Megismerhetjük többek között a kiégett rocksztárt (Bill Nighy), a magányos miniszterelnököt (Hugh Grant), a házvezetőnőjébe beleszerető írót (Colin Firth), vagy a cégvezetőt (Alan Rickman), akit titkárnője próbál elcsábítani. De a közkedvelt színészek listája nem ér ezzel véget: Emma Thompson, Liam Neeson, Keira Knightley, Rowan Atkinson, Billy Bob Thornton és még sok más színész látható a film több mint két órája során hosszabb-rövidebb szerep erejéig. A filmben lévő szálakban egy közös motívum akad, ez pedig a címnek megfelelően a szerelem. Annak ellenére, hogy igen jelentős mennyiségű szereplőt ismerünk meg a filmben, a kezdeti kavarodások után már könnyen kiigazodhatunk a szálak között – bár mindig fény derül egy-egy újabb kapcsolatra is :-).

Igazából szerelem DVD

A DVD stílusos menüje egy-egy kulcstárgyat jelenít meg a filmből minden oldalon (nyaklánc, gitár, stb.). Hangnak magyar és angol sávot kapunk, Dolby Digital 5.1 keverésben, és feliratnak is választhatjuk ezeket a nyelveket. A kép- és hangminőség gyakorlatilag tökéletes, bár a film stílusából adódóan nem fogja a hang kihasználni a hangrendszer teljes képességét. A filmet megnézhetjük a rendező, Richard Curtis és néhány főbb szereplő (Hugh Grant, Bill Nighy és Thomas Sangster) kommentárjával is. Nem egy túl információdús hangsáv ez, de könnyed, beszélgetős stílusával nagyon jól alkalmazkodik a filmhez. Az alkotók pedig amellett, hogy sokat cikizik egymást és magukat benne, néha rávilágítanak egy-egy fontosabb momentumra is, amit esetleg a film nézése során nem is vettünk észre (például hogy Hugh Grant nyakkendőjének mintája az egyik jelenetben néha változik). A kimaradt illetve bővebb jelenetek előtt a rendező is szól pár szót, bár ez általában kimerül abban, hogy „ezt se szívesen vágtam ki”. De mint kiderül, eredetileg több mint 3 és fél óra hosszú lett a film, amit értelemszerűen kénytelen volt rendesen megvágni... Összesen mintegy fél órányi jelenet látható így a filmen kívül. Külön menüpontot kapott a film zenéje is, hiszen tényleg elég jelentős szerepe van ennek a filmben. Megtekinthetjük a filmbéli rockzenész videoklipjét (a Love is All Around szám karácsonyiasított változatát :-), valamint öt számot újranézhetünk a filmből, melyek előtt a rendező szintén kifejti, hogy miért pont azt választotta. Végül egy 10 perces werkfilmet láthatunk.

Igazából szerelem DVD

Az Igazából szerelem már önmagában is egy többszöri megnézésre javasolt film, a DVD kiadásra felkerült audiókommentár plusz legalább egyszeri megnézést garantál, és bár mennyiségileg nem nevezhető soknak a lemez extra-tartalma, mégis egy korrekt és színvonalas kiadvány lett. ■

Igazából szerelem DVDIgazából szerelem DVDIgazából szerelem DVDIgazából szerelem DVDIgazából szerelem DVDIgazából szerelem DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló