Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Gothika DVD

Izgalmas pszicho-thriller egy pszichiátriai intézetben, Halle Berry főszereplésével.

2004.10.22. 00:00 | szerző: Dino | DVD

Dr. Miranda Grey (Halle Berry) egy fegyházi pszichiátrián dolgozik pszichológusként. Egyik betege, Chloe (Penelope Cruz) szörnyűséges dolgokról mesél neki, melyekről nem tudja, mit gondoljon, egész addig, míg egy éjszakán váratlan fordulatot vesz élete, és egy rémálom veszi kezdetét: maga is az intézet foglya lesz, mivel férje meggyilkolásával gyanúsítják. A Matthieu Kassovitz francia színész-rendező (ld. például Amélie csodálatos élete, Amen) irányításával készült film egy hatásosra sikerült pszicho-thriller. Bár sok szerepet kap benne a természetfölötti motívum (konkrétan a szellemek), jól végig lehet izgulni. Látvány és hanghatások terén egy kitűnő film lett, története inkább az egyszer nézhető kategóriába sorolja. (Nem árt, ha a megnézéséhez jól besötétítjük a szobát és felhangosítjuk az erősítőt, a borzongató hatás jobban érvényesül. :-)

Gothika DVD

A DVD lemezen négy hangsáv található: 5.1-es Dolby Digital kódolással magyar, angol és cseh nyelven tekinthetjük meg a filmet, a negyedik sáv pedig a rendező és az operatőr audio-kommentárját tartalmazza. Feliratot csak a filmhez választhatunk, a rengeteg nyelv között a magyar is megtalálható. (Sajnos se az extrák, se az audio-kommentár nem kapott magyar feliratot.)

Az extrák sora nem túl hosszú: megnézhetünk egy 15 perces werkfilmet, melyben a főbb szereplők és a rendező nyilatkoznak, mindezt sok filmbejátszással fűszerezve. Külön 6 és fél perces filmecskét szenteltek a tűz speciális effekt bemutatására, és megnézhetjük az MTV 19 perces összeállítását, mely a filmhez felhasznált Limp Bizkit dal (Behind Blue Eyes) videoklipjének készítéséről szól. Természetesen a videoklip is megtalálható a DVD-n. Érdekes ötlet, de alapvetően felesleges extra a három kitalált beteg kartonját bemutató rész: interjú a pszichiátria betegével, valamint rajzok és orvosi feljegyzések. A sort kilenc film trailere zárja. ■

Gothika DVDGothika DVDGothika DVDGothika DVDGothika DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló