Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

A Hihetetlen család DVD

A Pixar legutóbbi egészestés rajzfilmje kétlemezes kiadásban jelent meg DVD-n.

2005.05.14. 00:00 | szerző: Dino | DVD

Bizonyára sokan várták kíváncsian a Pixar legújabb egészestés rajzfilmjét, a Némó nyomában készítőinek újabb alkotását. A gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt élvezetes filmeket gyártó animációs stúdió tavaly bemutatott mozijában a James Bond filmek világát imitálva ismerhetünk meg egy humoros történetet a leginkább képregényekből ismert szuperhősök életéről.

A Hihetetlen család DVD

A Hihetetlen család főszereplői a címnek megfelelően egy család tagjai: két nagyszerű szuperhős, Bob Parr (Mr. Incredible, azaz Mr. Irdatlan) és felesége, Helen (szuperhős-nevén Elastigirl avagy magyarban Nyulányka), valamint három gyerekük, Violet, Dash és Jack Jack (Illana, Will és Furi). Mindannyian megpróbálnak beilleszkedni a normális emberek közé, azonban szuperhős-képességeik birtokában nem igazán tudnak nyugton maradni, és végül az egész család egy óriási kaland közepébe csöppen, hogy megküzdjön a világot fenyegető főgonosszal. A film képi megjelenésére ezúttal leginkább a stilizált jelző alkalmazható: nincs túlcsicsázva a grafika, azonban mégis minden a helyén van, és így kicsit talán jobban érvényesül a szereplők jelleme. Plusz mindennek egyfajta karikatúra-jellege van. A sztori alapvetően humoros, de véleményem szerint inkább a látvány az, ami magával ragadja az embert: a Pixar előző két filmje alatt sokkal többet nevettem.

A nemrég boltokba került DVD kiadás a Némó nyomábanhoz hasonlóan csillogó karton külső borítást kapott, ami már önmagában igen exkluzív megjelenést kölcsönöz neki. Ehhez társul az a tény, hogy ez is kétlemezes változatban jelent, így a film mellett rengeteg extra birtokába kerül az, aki megvásárolja a kiadványt. Az első korongot a film foglalja el: az eredeti angol mellett magyarul, csehül és szlovákul tekinthetjük meg, Dolby Digital 5.1-es hanggal. Választhatunk két audiókommentár közül is: az egyikben az író-rendező Brad Bird és a producer beszél a filmről, a másikban pedig az animátorok segítségével pillanthatunk a színfalak mögé. Dicséretes módon mindkét kommentárhoz magyar felirat is készült.

A Hihetetlen család DVD

Az extrák a második lemezre kerültek, és se mennyiség, se minőség tekintetében nem lehet kifogásunk velük kapcsolatban. Ahogy azt megszokhattuk a Pixar rajzfilmjeinél, most is egy rövidfilmet láthattunk a moziban a fő műsorszám előtt, és ez ismét rákerült a DVD-re is. Azonban a Szörny Rt. madaras vagy a Némó nyomában hóemberes filmjéhez képest véleményem szerint a mostani, egy bárány főszereplésével készült filmecske (Boundin’, vagy Hoppszahopp) kicsit gyengébbre sikerült. Mindenesetre ehhez is választható audiokommentár, és rendezőjét, a Toy Story és Egy bogár élete animátorát, Bud Luckeyt is megismerhetjük egy rövidfilmből. Kapunk még egy bónusz kisfilmet, „Furi támadásba lendül” címmel, melyben a Hihetetlen család kicsit háttérbe szorult tagja, Furi, a kisbaba a főszereplő. Megismerhetjük, mi történt vele, míg a család távollétében a babysitterrel töltötte az időt. Mint minden filmből, ebből is kimaradt számos jelenet, vagy más formában került megvalósításra. Ezek azonban nem is kerültek animálásra, így a rendező elmesélésén és a storyboard képein keresztül ismerhetjük meg az alternatív kezdést, vagy pár más jelenetet, melyek végül nem kerültek bele a moziban bemutatott változatba. Kicsit talán hosszúra nyúlt ez a rész, mert minden kimaradt jelenetet az elbeszélés során darabjaiban, majd utána egyben is láthatunk, így összesen közel fél órán keresztül nézhetjük ezt az extrát.

Nem maradt le a lemezről a werkfilm se: egy 27 perces összeállításon és tíz darab néhány perces kisfilmen keresztül ismerhetjük meg az alkotókat, valamint a film készítésének egyes titkait. Láthatunk még néhány elhibázott grafikai részt, egy képgalériát, és megnézhetjük a film előzeteseit is. A Top Secret menüpont alatt találhatunk egy képregényszerű, kezdetleges, de pont a megvalósítás miatt igen mókás animációs filmet Mr. Incredible, Frozone és – a filmből kimaradt nyuszifigura – Mr. Skipperdoo szereplésével (ehhez is választható audiókommentár). Végül pedig megtekinthetjük a filmhez kapcsolódó összes szuperhős aktáját.

A Hihetetlen család DVD

A Pixar legújabb filmjéhez egy azt megillető magas színvonalú DVD kiadás társul, gazdagon megpakolt extra lemezzel. Bátran lehet ajánlani mindenkinek, aki a stúdió eddigi alkotásait élvezettel nézte. ■

A Hihetetlen család DVDA Hihetetlen család DVDA Hihetetlen család DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló