Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech sajtótájékoztató 2005.

12 hónap, 135 új termék - összefoglaló a szokásos éves rendezvényről.

2005.09.28. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A hagyományoknak megfelelően a Logitech hazai képviselete idén ősszel is összehívta a számítástechnikai lapok képviselőit, hogy sajtótájékoztató keretében számoljon be az elmúlt évéről, és ízelítőt adjon a közeljövő új termékeiről. A helyszín ezúttal az Andrássy úti Kogart Ház volt, ahol elsőként Katharina Tarmann-Dröscher, a Kelet-Európáért, Görögországért és Izraelért felelős regionális igazgató tartott rövid prezentációt, majd négy csoportban, négy témának megfelelően mutatták be a cég munkatársai az új termékeket. A témák pedig a következők voltak: otthon, irodában, út közben és szórakozás.

Logitech sajtótájékoztató 2005.

A bevezető előadásból megtudhattuk, hogy a Logitech fejlődése töretlenül folytatódik, hét éve folyamatosan két számjegyű a cég növekedése. A nemrég lezárt 2005-ös pénzügyi év működési eredménye 172 millió dollár volt, ami 18%-kal több az egy évvel korábbinál. A cég saját területén sok tekintetben piacvezető, így például az elsődleges termékcsoportnak számító számítógép-vezérlők piacán. Természetesen a bővülés folytatódik: folyamatosan újabb és újabb termékkategóriákban képviseli magát minőségi termékeivel a Logitech. Idén például megjelentek kínálatában a PlayStation Portable hordozható játékgéphez használható kiegészítők. Az elmúlt 12 hónap során összesen 135 új termék került bevezetésre. Lássuk, mire számíthatunk a következő hónapokban!

Az első helyszínen bemutatásra került termékekben az volt a közös, hogy elsősorban otthonunkba szánják azokat. Ahogy egyre inkább teret hódít magának a szórakoztató központnak használható PC a nappalikban, úgy válhatnak szükségessé a stílusban a lakáshoz sokkal inkább illeszkedő kiegészítők, illetve a komfortot növelő eszközök. Az előbbi célt szolgálja az egyszerű, letisztult designt képviselő Cordless Desktop S510 Media Remote, mely az egér és a billentyűzet mellett egy rádiós távirányítóból áll. A teljes készlet vezeték nélküli, így például kényelmesen megmutathatjuk fotóinkat a TV-re kötött számítógépről. A távirányítón és a billentyűzeten erre számos gomb szolgál, de a távirányítóval akár zene vagy video lejátszást is indíthatunk. Sajnos magyar kiosztásban csak távirányító nélkül lesz kapható ez a termék, viszont megvan az alternatíva: a Harmony sorozatban számos különböző képességű univerzális távirányítót kínálnak. A legösszetettebb a 885-ös típusszámú, mely a tevékenységek szerint programozható. Ha például DVD-t szeretnénk nézni, akkor a távirányító egyetlen gombnyomása bekapcsolja az összes szükséges eszközt (TV, DVD játszó, erősítő), és azok megfelelő beállítását is elvégezheti. (Igaz, „cserébe” meglehetősen körülményes a programozása.)

Logitech sajtótájékoztató 2005.

Csoportunk útja a játékokkal kapcsolatos részleghez vezetett. Két új egér és egy billentyűzet vár hamarosan a játékosokra. A G5 Laser Mouse különlegessége, hogy aljába egy műanyag tartóban különböző elrendezésben helyezhetünk be kis súlyokat, így gyakorlatilag testre szabhatjuk egerünk tömegét és tömegközéppontját. A G7 Laser Cordless Mouse egy vezeték nélküli egér, melynek akkumulátorát pillanatok alatt kicserélhetjük. Az egér mellé egy tartalék akkut is kapunk, melyet a töltőben tárolva gyakorlatilag nem nagyon érhet meglepetés: ha kimerül az akku: néhány mozdulat, és pár másodperc múlva már a feltöltöttel folytathatjuk a játékot. Mindkét egér 2000 dpi maximális felbontással rendelkezik, lézeres érzékelőjüknek köszönhetően. A G15 billentyűzetet is a játékosokra gondolva fejlesztették: az USB-s klaviatúrán egy nagyméretű LCD kijelző található, melyen például a számítógép vagy különböző alkalmazások állapotát láthatjuk, de akár a játékok is visszajelezhetnek rajta, például egészségi állapotunkat vagy a lőszer mennyiségét. Különlegesség még a bal oldalon három csoportban elhelyezkedő 18 billentyű, melyeket tetszés szerint programozhatunk (ráadásul mindegyik gombra három funkció állítható be, melyek között külön billentyűk segítségével válthatunk). A billentyűzet hátán két USB port is helyet kapott. A napokban boltokba kerülő G5 egér ára 18.000 Ft körül várható, a pár hét múlva érkező G7 egér valamint a G15 billentyűzet pedig egyenként 25.000 Ft körüli áron lesz kapható. Szintén a játékok kategóriájába tartoznak a pár hete hazánkban is kapható új hordozható játékgéphez, a Sony PlayStation Portable-höz készült kiegészítők. Kapható lesz hozzá képernyővédő plexilap, kétféle tartó, egy kisméretű sztereó hangszórópár, mely a készülék állványául is szolgál, valamint egy sztereó jack elosztó, hogy akár ketten is nézhessék egyszerre fülhallgatóval a filmeket a PSP-n.

A harmadik termékcsoportban az elsősorban irodai felhasználásra szánt termékeket mutatták be. Az MX610 Laser Cordless Mouse egy kétirányú kommunikációjú vezeték nélküli egér. A rajta lévő LED nemcsak az elemek lemerülésére figyelmeztet, de találunk rajta figyelmeztető fényt arra az esetre, ha e-mail vagy szöveges üzenet érkezne számítógépünkre. Az egérben energiatakarékossági új fejlesztéseket is eszközöltek, így a készülék azt is érzékeli, hogy ki van-e kapcsolva gépünk. A Cordless Desktop MX 5000 Laser egy LCD kijelzővel felszerelt billentyűzetből, egy MX 1000-es egérből és egy Bluetooth adó-vevőből áll. A kijelző a G15-ös billentyűzetéhez hasonlóan számos funkcióra alkalmas, például az éppen játszott szám címéről ad információt. A billentyűzet bal oldalán két érintésérzékeny sáv található, ezekkel például a hangerőt szabályozhatjuk vagy a zoom mértékét állíthatjuk – alkalmazástól és beállítástól függően.

Logitech sajtótájékoztató 2005.

Végül a teremben tett körutunk utolsó állomásaként a mobil eszközökről kaptunk áttekintést. Alig pár éve kezdte meg a mobiltelefon-headsetek forgalmazását a Logitech, azonban már most számos termék áll a vásárlók rendelkezésére ezen kategóriában is. A vezetékes headsetek terén nincs semmi újítás, inkább a különböző Bluetooth fejhallgató-mikrofonokra koncentráltak. Így kapható már zajszűrős, valamint extra könnyű változat is. Az iPod zenejátszó egyre divatosabb, így aztán ehhez is készült Logitech kiegészítő: vásárolhatunk hozzá különböző színű hátsópántos fejhallgatót, esetleg vezeték nélküli változatot, illetve akkumulátoros aktív hangszórót, melybe egyszerűen behelyezhetjük az iPodot, és máris megvan a hordozható magnós-rádió alternatívája.

A sajtótájékoztatón látottak és hallottak alapján egyértelmű, hogy a Logitech továbbra se fogja unatkozni hagyni az újdonságra nyitott felhasználókat. Számos olyan eszköz várható, melyek kényelmesebbé vagy hatékonyabbá teszik PC-nk használatát. Csak bírjuk követni a fejlődést! ■

Logitech sajtótájékoztató 2005.
Logitech sajtótájékoztató 2005.Logitech sajtótájékoztató 2005.Logitech sajtótájékoztató 2005.Logitech sajtótájékoztató 2005.Logitech sajtótájékoztató 2005.Logitech sajtótájékoztató 2005.Logitech sajtótájékoztató 2005.Logitech sajtótájékoztató 2005.

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló
Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor
Játék nagy képernyőn – hogyan válasszunk projektort? Játék nagy képernyőn – hogyan válasszunk projektort?
Nyugalom vihar idejére - hasznos tudnivalók a túlfeszültség elleni védelemről Nyugalom vihar idejére - hasznos tudnivalók a túlfeszültség elleni védelemről