Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

DVD

Las Bandidas DVD

Vadnyugati közhelyek csipetnyi humorral és kellemes főszereplőkkel vegyítve.

2006.11.29. 00:00 | szerző: Corsten | DVD

Manapság western filmet készíteni, nem biztos, hogy a legjobb befektetés. Ám ha a száraz vadnyugati közhelyeket egy csipetnyi humorral és kellemes főszereplőkkel vegyítjük, akkor a hőn áhított siker nincs is oly távol...

Las Bandidas DVD

A történet szerint 1880-ban járunk, Mexikóban. A gyönyörű, és rendkívül művelt Sara (Salma Hayek) illetve a kissé faragatlan, ám hasonlóan elragadó María (Penelope Cruz) egyszerre, ám nem együtt készül kirabolni ugyanazt a bankot. Mivel mindkettejük apjával ugyanaz a pénzéhes amerikai, bizonyos Jackson (Dwight Yoakam) bánt el kegyetlenül, a két nő bosszút esküszik. A biztos siker érdekében azonban kénytelenek szövetséget kötni. Hírnevük egyenes arányosságban nő a kirabolt bankok számával, így Jackson kénytelen lépni az ügyben, és Mexikóba rendeli New York egyik legkeresettebb detektívjét (Steve Zahn). A dolog érdekessége, hogy a két vonzó teremtés meggyőzi a törvény emberét, hogy rossz úton jár, és immáron hárman harcolnak a gonosz Jackson ellen.

Nos, igen, a történetnek van egy kisebb fajta klisé szaga, de ne aggódjunk. Az alkotásnak nem ebben rejlik a varázsa. A rendezők, Joachim Roenning és Espen Sandberg sokkal inkább a poénos szituációkkal operáltak. Épp emiatt nem igazán lehet a filmet komolyan venni, mert néha úgy érezzük, mintha önmaga paródiája lenne, ezért nem is nagyon zavaróak a hiányosságai. Gondolok itt például a néhol átlagon aluli színészi teljesítményre. Mindenesetre Salma Hayek még mindig nagyon dögös, és a bárminemű eredetiséget mellőző történet ellenére egy fogyasztható és kellemes alkotást kapunk, ha beruházunk a DVD-be.

Las Bandidas DVD

A DVD természetesen 5.1-es magyar szinkronnal került forgalomba, amivel nekem személy szerint semmi bajom sem volt. Ezen kívül a korongon ott pihen még az eredeti angol hang 5.1-ben, illetve a magyar szinkron 2.0-ás változata is. A képi világot tekintve a véleményem hasonló, tehát hozza az elvárható színvonalat.

Sajnos az extrák tekintetében már nem ilyen fényes a helyzet. A lemezen megtalálhatjuk a film előzetesét, egy közel 20 perces werkfilmet, melyet szinkronizálva tekinthetünk meg. A szokásos rendezői interjúk szintén megtalálhatóak, bár a végtelenségig leegyszerűsített dolgokra kell gondolni: "keresve se találtunk volna jobb színészeket", stb. (Gyakorlatilag ezek szolgáltak a werkfilm alapjául.) Négy ajánló is helyet kapott a DVD-n, többek között a PiRosszka és A velencei kalmár TV spotját tekintheti meg a nagyérdemű. Ott van még egy fnac-interjú, és stop. Nem mondhatnám, hogy olyan nagyon el lennék kényeztetve. Egy tipikus egyszer nézhető filmet kaptunk - abból viszont első osztályút... ■

Las Bandidas DVD
Las Bandidas DVDLas Bandidas DVDLas Bandidas DVDLas Bandidas DVDLas Bandidas DVDLas Bandidas DVD

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló