25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Egyéb

Ubi Days 2007 beszámoló

Összefoglalónk a Ubi Soft párizsi rendezvényéről, videóval!

Írta: Dino 2 hozzászólás

A Ubi Soft párizsi játékbemutatójáról hazaérve egy gyors körképpel kezdeném a beszámolót, melyet az elkövetkező hét során számos részletesebb cikk fog követni. A rendezvénynek a Caroussel du Louvre adott otthont, közvetlenül a Louvre épülete alatt.

A körülbelül 900 újságíró és meghívott vendég részvételével zajló eseményen Bad Sector (GS) és Grath (Guru), valamint a hazai forgalmazó két képviselőjének társaságában töltöttük a kedd estét és a szerdai napot. Kedden – az eredetileg meghirdetetthez képest jelentős késéssel – egy sajtótájékoztató kezdődött, melyen röviden megemlítettek minden újdonságot. Külön kiemelték, hogy nagyobb figyelmet szentel a Ubi Soft mostantól a "casual games" kategóriának, a háttérvetítésben néha a Rayman Raving Rabbids szereplői közül felbukkanó, wc-csészével rohangáló és egyéb vicces dolgokat művelő nyulak megjelenése után pedig a cég európai igazgatója, Alain Corre élő nyulakkal állított be a színpadra, bejelentve, hogy év végére érkezik a játék folytatása. (Egyúttal azt is kifejtette, hogy a Ubi Days fő oka az, hogy mivel az E3 igazából Amerika-központú lesz idén, szerettek volna az európai újságíróknak is egy nagyszabású tájékoztatót tartani.)

Végül Corre azt is bejelentette, hogy játék készül Robert Zemeckis új filmjéből az Angelina Jolie és Anthony Hopkins főszereplésével forgatott Beowulfből. A tájékoztatót vezető hölgy (Alexandra Kazan színésznő) amúgy nem mindig volt a helyzet magaslatán, kérdéseiből zavaróan látszott, hogy semmi köze nincs a játékokhoz. De mivel tudtuk, hogy másnap úgyis közvetlenül a fejlesztőktől hallhattunk a játékokról, ezen túltettük magunkat. Az ezt követő partyn már kevésbé, ott ugyanis megjelent valami nyolcvanas évek diszkópatkányának öltözött helyi nevezetesség, aki beteges koreográfiákkal és a háttérbe vetített még ennél is rosszabb videókkal próbálta felrázni a hangulatot. Egy biztos: felejthetetlenné tette az estét (bár nem feltétlenül a szó pozitív értelmében). :-)


Indítsd el a lejátszást a Play gombbal, vagy kattints ide a videó nagyfelbontású változatához! (55 MB)

A keddi nap a bemutatók jegyében telt, hosszabb-rövidebb bemutatók erejéig így megtekinthettük az új Splinter Cell játékot, a Convictiont, melyben Sam Fisher Washingtonban és környékén szökevényként bujkál üldözői elől. Mindeközben az eddigi részekben megszokott sötétben lopakodós játékot felváltja a tömegben történő elvegyülés, vagy az emberek figyelmét elterelve végrehajtott akciók.

Nagy felhajtás övezte a Haze-t, még átmatricázott energiaitalt is osztogattak hozzá kapcsolódva. A demószoba előtt folyamatosan nagy sor is állt, de igazából ezek alapján többre számítottunk, amikor a nagyhangú fejlesztő beinvitált a bemutatóra. Kicsit a Crysisre emlékeztetett az első pálya, amit láthattunk, dzsungeles környezetével és a sci-fi kerettel talán ez nem véletlen. A Nectar nevű anyag segítségével katonánk speciális képességekre tehet szert, kevésbé sebződik, erősebbet lő, stb.

Az újságíró kollégákkal abban egyetértettünk, hogy leginkább az Assassin's Creedet vártuk, azonban sajnos kicsit csalódnunk kellett, mivel a játékmenetből igazából nem mutattak semmit, ugyanazt a videót játszották le újra és újra. Szerencsére sikerült részt venni egy Jade Raymonddal folytatott beszélgetésen, ahol pár dolgot megtudhattunk a játékról, ezekről szintén később fogok írni.

A Brother's in Arms: Hell's Highway bemutatót a már régóta jól ismert páros tartotta, Randy Pitchford, a Gearbox főnöke vezetésében, a fejlesztésben részt vevő John Antal ezredes pedig szokása szerint csatakiáltásra bírta a közönséget már a sajtótájékoztató keretében is. A játék bemutatóról bemutatóra egyre szebb, Randy számtalan pillanatban külön fel is hívta a figyelmet a részletekre (pl. a gépfegyverből kieső töltényeket kísérő füstcsíkok vagy a parancsot kiadó katonánk árnyékának esetében).

A Rayman Raving Rabbids 2 Wii-re készül, ami teljesen logikus lépés, hiszen a többi konzolon messze nem hozta azt a játékélményt, melyet az újszerű vezérlést biztosító Wii Remote adott. Ezúttal 60 minijáték vár majd a játékosokra.

Xbox 360-ra készül a Tom Clancy's EndWar, egy RTS játék, mely könnyen elsajátítható vezérlést és nagyszabású online csatákat ígér. A Clancy regényekhez hű univerzumban játszódó sztori a harmadik világháborúról szól. Erről is csak előre renderelt videók voltak láthatóak, de a hallottak alapján bíztató, hogy az RTS-kedvelő X360 tulajoknak is lesz majd mivel játszaniuk.

Új epizóddal bővül a Settlers sorozat is. A The Settlers: Rise of an Empire hihetetlen részletességgel folytatja az elődei által kikövezett utat. A többféle helyszínen – mediterrán tájakon, afrikai sivatagos részeken, stb. – található pályákon minden él és mozog (20-25 különböző élőlény látható egy-egy környezetben), az egyes épületekben munkások dolgoznak, és még azt is láthatjuk, ahogy például a hentes szeleteli a sonkát.

A Surf's Up az azonos című egész estés rajzfilmhez kapcsolódó játék lesz. Legjobban talán a snowboardos játékokhoz lehet hasonlítani, csak szörfdeszka és a tengerek hullámai várnak pingvin és más szereplőinkre, hogy mutatványokat mutathassunk be velük.

A Dark Messiah logót meglátva először azt gondolhatta az ember, hogy egy kiegészítőről van szó, azonban kiderült, hogy egészen más lesz a Dark Messiah of Might & Magic: Elements. Ez ugyanis nem más, mint a játék Xbox 360 változata, némi új tartalommal kiegészítve a PC-n tavaly év végén megjelent játékot.

Röviden ez lett volna főbb vonalakban a ma zajlott Ubi Days összefoglalója, azonban ahogy a cikk elején is ígértem, az elkövetkező napok során újabb és újabb cikkek fognak megjelenni oldalunkon a Párizsban látott játékokról.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Ubi Days 2007 beszámoló
  • Yves Guillemot, a Ubi Soft főnöke
  • Jade Raymond, az Assassin's Creed producere
  • Ubi Days 2007 beszámoló
  • Ubi Days 2007 beszámoló
  • Dark Messiah of Might & Magic: Elements
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

csaby83
csaby83 [55]
Jó lett a cikk:-) A Ubisoft király játékokat csinál:-)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (2 db)