Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Super Mario Galaxy (Wii)

Mario ezúttal galaxisokat jár be, hogy megmentse Peach hercegnőt.

2008.04.11. 00:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

A Mario rajongók lassan Wii-n is tobzódhatnak a kedvencük főszereplésével készült játékokban. Az év elején jött ki ugyanis a legújabb "máriós" játék, mely a Super Paper Mario után immáron teljes 3D-ben várja a játékosokat.

Super Mario Galaxy (Wii)

Alapsztoriként a Gomba Királyságbeli nagy vigadalom közepette megérkezik Bowser űrhajója, és magával ragadja Peach hercegnő kastélyát – persze a hercegnővel együtt. Mario kicsit későn érkezik a helyszínre, így aztán a játék során fog rá – pontosabban ránk – várni a feladat, hogy megmentse Peach-et.

A helyszín nem más, mint az univerzum, ahol számos kisebb-nagyobb galaxisba kell elrepülnünk, hogy bolygóin legyőzzük a gonosz lényeket, eljussunk a megfelelő helyre, begyűjtsük a szükséges dolgokat, és könnyebb-nehezebb logikai feladványok megoldásával továbbjussunk a következő helyszínre. A feladatok teljesítésével csillagokat kapunk, ezekből kell összegyűjteni eleget, hogy elérhetővé váljon az univerzum egy-egy távolabbi szelete. Összesen 42 galaxis vár ránk a játékban, mindegyik kb. 4-5 bolygóval, változatos – és sok esetben igen ötletes, jópofa – feladatokkal.

Super Mario Galaxy (Wii)

Az irányítás elsődlegesen a Nunchuk segítségével történik, a Wii Remote-tal pedig a képernyőre célozva gyűjthetünk be kis csillagdarabokat vagy lőhetünk ellenfeleinkre, vagy például egyet csapva vele fellökhetjük az ellenséges lényeket. De vannak pályák, melyeken Mario méhecske jelmezt ölt, és repkedve jut előre a helyszínen. Az irányítás könnyen elsajátítható, és mégis változatos módon kihasználja a Wii kontrollerei adta lehetőségeket, egy-egy helyszínen más és más módon kell használnunk a Remote-ot, mint a többi bolygón megszoktuk előtte.

Grafikailag a játék a rendelkezésre álló hardver képességeit nézve szinte tökéletesnek nevezhető, látszólag mindent kihoztak a Wii-ből a fejlesztők, amit csak ki lehetett. A helyszínek változatosak, szépek és színesek, a karaktereket részletesen kidolgozták – az összes fejlesztő példát vehetne róla, és hasonló gondossággal készíthetné Wii játékait.

Super Mario Galaxy (Wii)

Az újrajátszhatóságot segíti, hogy míg a játék befejezéséhez elegendő 60 csillagot összegyűjtenünk, összesen valójában 120 van belőlük, így újra meg újra visszamehetünk a bolygókra, hogy az 120. csillag megszerzése után aztán Luigival is nekivághassunk a kalandoknak.

Mindemellett a Super Mario Galaxy kétszemélyes játékmódot is kínál, melyben azért nem kell nagyon extra dolgokra számítani. Miközben főhősünket az első játékos irányítja továbbra is, társa egy második Wii Remote-tal a csillagok összeszedésében segítheti őt. Ha igazi multiplayer játékélményt ez így nem is kínál, arra jó, hogy például egy kisebb testvér, vagy egy fiatalabb játékos esetén a szülő is bekapcsolódjon a játékba.

Super Mario Galaxy (Wii)

A Super Mario Galaxy az eddig megjelent egyik legjobb Wii játék, annak ellenére, hogy nem a társasági játékra lett kihegyezve. Szép, ötletes, megfelelően hosszú, ráadásul Mario a főszereplője. Kell ennél több egy Nintendo Wii tulajdonosnak? ■

Super Mario Galaxy (Wii)Super Mario Galaxy (Wii)Super Mario Galaxy (Wii)Super Mario Galaxy (Wii)Super Mario Galaxy (Wii)Super Mario Galaxy (Wii)Super Mario Galaxy (Wii)Super Mario Galaxy (Wii)Super Mario Galaxy (Wii)Super Mario Galaxy (Wii)Super Mario Galaxy (Wii)

hozzászólások (1)

lacko6
lacko6 2008.07.17. 11:26
Egész jó játék, én már végigvittem, nem minden pályát, de Bowsert a végén legyőztem.:-)
ajánlott olvasnivaló