Switch
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

DJ Hero

Rengeteg mixszel és egy lemezjátszó-kontrollerrel érkezik ősszel az új zenei játék.

2009.06.02. 00:00 | szerző: Dino | Előzetes

A rockzene kedvelői mára számtalan zenei ritmusjátékban élhetik ki magukat, melyek közül a Guitar Hero és Rock Band sorozatok lettek a legelterjedtebbek. Az Activision rájött, hogy nem ártana más zenei irányzatok rajongóit is a képernyő elé szegezniük, ezért megbízták a FreeStyleGamest a DJ Hero fejlesztésével, melyben a lemezlovasok életébe kóstolhatunk majd bele.

DJ Hero

Ahogy a Guitar Herohoz gitár és dob tartozik, úgy a DJ Herohoz is készült egy saját – vezeték nélküli – kontroller, mely mi más lehetne, mint egy mix-lemezjátszó. A tányérja 360 fokban körbeforgatható és három színes gombot találunk rajta. A mellette lévő panelen egy crossfader tolóka, egy eufória-gomb és egy effektváltó tekerő kapott helyet, a konzol szabvány vezérlőgombjai pedig egy kis fedél alá kerültek. Az oldalpanel levehető és áthelyezhető balról jobbra, hogy balkezesek is kényelmesen játszhassanak segítségével.

Természetesen egy ilyen játékhoz egész más jellegű zenék illenek, mint a rockzenét képviselő Guitar Herokhoz, így ebben különböző mixeket találhatunk. Több mint 100 dalt válogattak össze a fejlesztők, melyeket 80-nál több mixbe kevertek, olyan neves DJ-k segítségével, mint DJ Shadow, DJ Z-Trip és DJ AM. (Legalábbis remélem, hogy tényleg híresek, ahogy az Activision munkatársai említették őket, mivel ezen műfaj maximálisan távol áll tőlem... :-)) Az eredeti számok előadói között pedig olyanokat találni, mint Gwen Stefani, Nirvana, Gorillaz, Black Eyed Peas, 50 Cent, Justice, Marvin Gaye, Beck, Beastie Boys, N.E.R.D.

DJ Hero

A játék során a Guitar Herohoz hasonlóan egy sávban jönnek színes korongok (és ezúttal csíkok), a sáv azonban stílusosan íves, egy bakelitkorongot szimbolizálva. Az egyszerre futó két szám között a crossfader segítségével tudunk váltani, középen hagyva pedig szól mindkettő. Természetesen ezt is a képernyőn látható vizuális instrukciók alapján kell végeznünk, hogy megfelelő pontszámot érhessünk el. A három színes gombot a megfelelő korong érkezésekor kell lenyomni, a lemezjátszóval pedig természetesen scratchelni is kell, a tányér megfelelő ütemben történő ide-oda rángatásával (az adott sávban nyilak jelzik ezt). A bónuszként gyűlő Star Powert ezúttal Euphoriának nevezik, és a megfelelő gomb lenyomásával aktiválhatjuk. Időnként (a "rewind" sáv megtelése után) lehetőségünk nyílik "időugrásra" is: a tányért visszafele pörgetve ugorhatunk vissza a számban, hogy több pontot próbáljunk meg elérni az adott szakaszon. A játékmenetbe a híreinkben megjelent videók adnak némi bepillantási lehetőséget.

Természetesen nem marad ki a multiplayer lehetőség se, akár egy konzolon, akár interneten keresztül játszva. Néhány számhoz pedig használható lesz mikrofon vagy gitár is: várhatóan mintegy tíz dal lesz, melyben gitárral csatlakozhatunk a lemezjátszót kezelő barátunkhoz.

DJ Hero

A DJ Hero megjelenése ez év október végére várható, PS3, PS2, Wii és X360 platformokon. ■

DJ Hero
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
DJ Hero

hozzászólások (4)

Wing
Wing 2009.06.05. 17:27
Kéne valami Military March Hero is, ahol egy adott menetdalra kéne tartani a lépést, a képernyőn pedig FPS-szerűen belső nézetből menetelhetnél mondjuk Nürnberg, Peking vagy Moszkva utcáin. Esetleg egy wireless mikrofonnal énekelni is lehetne közben. Szerintem fasza volna 8-)

Ja és persze bónusz pályák is lennének, pl. a Halál 50 órájának klasszikus panzerliedes jelenete. nyamm
Dino
Dino 2009.06.06. 16:04
Wing: Ehhez akár külön kontroller se nagyon kéne, EyeToy vagy más webkamerával akár meg is lehetne oldani. Ja, de az nem jó, a saját kontrollerek plusz bevételt jelentenek a cégeknek, akkor ez így ilyen formában biztosan nem lesz, max. talán bakancs-kontrollerrel. :)
kviCtoR
kviCtoR 2009.09.12. 14:48
xDDDDDDDD
Lacko
Lacko 2009.09.14. 11:13
A Halál 50 órájás panzerliedes jelenethez a wii-nek a balanceboard-ját lehetne használni. Ott ugye ütemre kell verni a taktust a lábunkkal.

De ne röhögj Wing, én a vonatszimulátorok idején azon röhögtem, hogy jöhet a metró szimulátor és jött. Ami meg most verte ki nálam a csengőt, hogy megjelent egy bunji-jumping szimulátor!!!! Érted? Megnyomod a Space-t és leugrasz a mélybe. Beszarok. :-/
ajánlott olvasnivaló