Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Interjú

Fejlesztői körkérdés - 2. rész

Vajon melyik játék sikerét jósolták a hazai fejlesztők tavaly év végére?

2010.03.14. 00:00 | szerző: Dino | Interjú

Nemrég indítottuk útjára a hazai fejlesztőkhöz intézett körkérdésekből álló cikksorozatunkat. Az első részben legutóbbi megjelent játékukról kérdeztük a csapatokat, a második körben véleményüket kértük, hogy melyik új játék lesz a 2009-es év utolsó hónapjainak legsikeresebbike. Az első kérdéseket még november elején tettük fel, a sorozat elindításával azonban próbáltunk még várni egy kicsit, hogy mindenkitől beérkezzenek a hiányzó válaszok, de ezt aztán feladtuk. A második kérdésre adott válaszokat viszont most már az Év játéka 2009. szavazásunk eredményeinek ismeretében tudjuk leközölni, így azt is tudjuk, mennyire álltak összhangban az eredményekkel a kapott vélemények.

Fejlesztői körkérdés - 2. rész
Batman Arkham Asylum

Melyik új játék lesz szerintetek 2009 utolsó két hónapjának legnagyobb nyertese és miért?

CryTek Hungary: A Modern Warfare 2, leginkább azért, mert szinte az összes év végére tervezett nagy cím megjelenését a jövő év elejére tolták át.

Fejlesztői körkérdés - 2. rész
Call of Duty: Modern Warfare 2

Invictus Games: Három játékot is megemlítenék. Az első a Call of Duty: Modern Warfare 2, ami az egyszemélyes rész linearitását leszámítva egy igen hangulatosra sikerült alkotás. A multi része pedig egyedülálló. A kategóriájában (FPS) a 2009-év legjobbja.
A második a Dragon Age: Origins kalandjáték: magával ragadó világ, szinte nem lehet abbahagyni a játékot. Grafikailag kielégítően jó, hangulatilag pedig véleményem szerint az itt-ott lapos részektől eltekintve kiváló.
A harmadik – amit nem azért hagytam a végére, mert a harmadik helyezést érte el – a Batman Arkham Asylum. Ez az a játék, ami végre megmutatta, hogy hogyan kell játékra vinni egy igazán darkos Batmant valamint, hogy hogyan kell igényesen játékot készíteni. A készítők munkáján látszik, hogy nagy költségvetés állt rendelkezésükre, és ami a legfontosabb látszik, hogy szerették a terméket. A játék szinte hibátlan. Grafikailag kiváló, hangulatilag pedig a legjobbak köze sorolnám (természetesen ez szubjektív). Véleményem szerint a Batman Arkham Asylum az év győztese. Tudom, nem a két utolsó hónap termései között van ez a játék, de igazságtalanság lenne nem megemlíteni ezt a gyöngyszemet.
(Feldmájer Ottó)

Private Moon Studios: Sajnos annyira nem vagyok naprakész, hogy mérvadó választ tudjak adni. Bizonyára a szokásos licence-játék dömping aratni fog, valamint én személy szerint a Call of Duty új részét nagyon ígéretesnek tartom.
(Csendes Gábor)

Fejlesztői körkérdés - 2. rész
Dragon Age: Origins

hozzászólások (0)

cikkajánló

Interjú Matusik Szilárddal a Vakondok 4 – Végigjátszás filmről

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról – a rendezővel beszélgettünk.

Wargaming: interjú Tom Putzkival

Az elsősorban a World of Tanksről ismert, folyamatosan bővülő cég szóvivőjével beszélgettünk.

PlayStation VR - videointerjú a Sony PlayStation hazai üzletágvezetőjével

Interjúnk harmadik részében Sándor Csaba a Sony VR-eszközéről beszél.

A POSSIBLE Games játékai - videointerjúk

A stúdiólátogatás után a cég munkatársai prezentálták fejlesztéseiket.

HyperX interjú Edward Baily-vel

Két évvel ezelőtt vált külön márkává a HyperX - eredményekről és tervekről beszélgettünk.