25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Interjú

Fejlesztői körkérdés - 2. rész

Vajon melyik játék sikerét jósolták a hazai fejlesztők tavaly év végére?

Írta: Dino

Nemrég indítottuk útjára a hazai fejlesztőkhöz intézett körkérdésekből álló cikksorozatunkat. Az első részben legutóbbi megjelent játékukról kérdeztük a csapatokat, a második körben véleményüket kértük, hogy melyik új játék lesz a 2009-es év utolsó hónapjainak legsikeresebbike. Az első kérdéseket még november elején tettük fel, a sorozat elindításával azonban próbáltunk még várni egy kicsit, hogy mindenkitől beérkezzenek a hiányzó válaszok, de ezt aztán feladtuk. A második kérdésre adott válaszokat viszont most már az Év játéka 2009. szavazásunk eredményeinek ismeretében tudjuk leközölni, így azt is tudjuk, mennyire álltak összhangban az eredményekkel a kapott vélemények.

Melyik új játék lesz szerintetek 2009 utolsó két hónapjának legnagyobb nyertese és miért?

CryTek Hungary: A Modern Warfare 2, leginkább azért, mert szinte az összes év végére tervezett nagy cím megjelenését a jövő év elejére tolták át.

Invictus Games: Három játékot is megemlítenék. Az első a Call of Duty: Modern Warfare 2, ami az egyszemélyes rész linearitását leszámítva egy igen hangulatosra sikerült alkotás. A multi része pedig egyedülálló. A kategóriájában (FPS) a 2009-év legjobbja.
A második a Dragon Age: Origins kalandjáték: magával ragadó világ, szinte nem lehet abbahagyni a játékot. Grafikailag kielégítően jó, hangulatilag pedig véleményem szerint az itt-ott lapos részektől eltekintve kiváló.
A harmadik – amit nem azért hagytam a végére, mert a harmadik helyezést érte el – a Batman Arkham Asylum. Ez az a játék, ami végre megmutatta, hogy hogyan kell játékra vinni egy igazán darkos Batmant valamint, hogy hogyan kell igényesen játékot készíteni. A készítők munkáján látszik, hogy nagy költségvetés állt rendelkezésükre, és ami a legfontosabb látszik, hogy szerették a terméket. A játék szinte hibátlan. Grafikailag kiváló, hangulatilag pedig a legjobbak köze sorolnám (természetesen ez szubjektív). Véleményem szerint a Batman Arkham Asylum az év győztese. Tudom, nem a két utolsó hónap termései között van ez a játék, de igazságtalanság lenne nem megemlíteni ezt a gyöngyszemet.
(Feldmájer Ottó)

Private Moon Studios: Sajnos annyira nem vagyok naprakész, hogy mérvadó választ tudjak adni. Bizonyára a szokásos licence-játék dömping aratni fog, valamint én személy szerint a Call of Duty új részét nagyon ígéretesnek tartom.
(Csendes Gábor)

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Batman Arkham Asylum
  • Call of Duty: Modern Warfare 2
  • Dragon Age: Origins
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!